
Henri de Villamont Grands Echezeaux Grand Cru 2016
Njut av den stora Bourgogne till fågel, rött kött, delikata vilträtter, svamp, inälvsmat och krämiga ostar. Servera vid 15-17°C
Idag är Henri de Villamont en av de främsta producenterna i byn Savigny-les-Beaune, och vingården väcker uppmärksamhet redan på avstånd med sitt historiska "Guettes"-torn. Den 2.400 kvadratmeter stora spektakulära vinkällaren byggdes 1880 av den tidigare Clos de Vougoet-ägaren Léonce Bocquet.
År 1964 förvärvades Henri de Villamont av det schweiziska vinföretaget Schenk. När grannproducenten Dr. Arthur Barolet dog 1969 tog Schenk över hela vinkällaren med cirka 70.000 flaskor, som sedan dess har varit mycket eftertraktade samlarobjekt.
På senare tid har Schenk-gruppen investerat betydande summor för att föra in Henri de Villamont i den burgundiska eliten. Etableringen av en ny vingård 2006, beslutet att drastiskt minska skördeavkastningen och en finstämd användning av ny ek är några av anledningarna till Henri de Villamonts häpnadsväckande höga kvalitetsnivå.
Vinmakaren Pierre Jheans viner uppvisar fyllighet, delikat frukt och mineralisk elegans. Henri de Villamont får höga betyg av Wine Enthusiast och andra, och vinerna är alltid bland Bourgognes bästa för priset
Henri de Villamont Grands Echezeaux Grand Cru 2016 passar bra till...
Om Henri de Villamont
Henri de Villamont räknas i dag till en av de allra främsta producenterna i byn Savigny-les-Beaune, och vingården väcker redan på långt håll uppmärksamhet med sitt historiska torn, ”Guettes”. Den 2 400 kvadratmeter stora och spektakulära vinkällaren uppfördes 1880 av den tidigare Clos de Vougeot-ägaren, Léonce Bocquet.
1964 övertogs Henri de Villamont av det schweiziska vinföretaget Schenk. När grannproducenten Dr. Arthur Barolet avled 1969 tog Schenk över hela vinkällaren med omkring 70 000 flaskor, som sedan dess har varit starkt eftertraktade samlarobjekt.
På senare tid har Schenk-gruppen gjort betydande investeringar för att föra Henri de Villamont upp i den bourgogniska eliten. Etableringen av ett nytt vineri 2006, beslutet att drastiskt minska skördeutbytet samt en väl avvägd användning av ny ek är några av skälen till Henri de Villamonts hisnande höga kvalitetsnivå.
Winemaker Pierre Jheans viner visar fyllighet, delikat frukt och mineralisk elegans. Henri de Villamonts viner får höga betyg hos bl.a. Wine Enthusiast.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning