Hur smakar Hermitage Mazeyres Pomerol 2018?
Attraktivt mörkt körsbärsrött i glaset. Den extremt smakrika näsan utstrålar kärnfrisk och koncentrerad frukt ... lämnar ingen tvekan om årgångens storhet! Parfymerade violer, mynta, vildhallon, svarta körsbär, plommon och svarta vinbär flankeras av mineraltryffel samt choklad, kaffe och cederträ från den långa fatlagringen. Vinet är mjukt och silkeslent på tungan. Den köttiga frukten är smakfullt fatkryddad och kompletteras av galanta tanniner i den långa avslutningen. Underbar Pomerol! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Hermitage Mazeyres Pomerol 2018 passar bra till...
Hur är Hermitage Mazeyres Pomerol 2018 framställt?
Vinet är gjort av en klassisk Pomerol-blandning av 80% Merlot, 9% Cabernet Sauvignon, 6% Cabernet Franc och 5% Malbec, handskördad av Pedro-Souillé-familjen från en enda 9 hektar stor tomt på den berömda Pomerol-platån. Kombinationen av 35-åriga vinstockar och lerjordens höga järnhalt ger druvor med en unik kvalitetspotential som frigörs med jäsning i ståltankar med fruktförbättrande temperaturkontroll. 3-4 veckors maceration av druvskalen mättar vinet med färg, smak och tanniner. En del av vinet får extra komplexitet genom 15-18 månaders lagring på barriquefat från Allier.
Om Hermitage Mazeyres
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning










