
Huber Grüner Veltliner Terrassen 2019
‼ ÅRGÅNG 2020 I LAGER: NU 100% EKOLOGISK!!! - KLICKA HÄR
Markus Hubers Grüner Veltliner Terrassen har länge varit bland Supervins mest populära vita viner, och nu stämplar Wine Enthusiast den superspröda årgången 2019 som ett av världens 57 bästa vinfynd!
Markus Huber har vid flera tillfällen utnämnts till "Falstaff Winemaker of the Year" - senast 2015. En topproducent känner man också igen på sitt basvin – och Terrassen levererar hög, hög klass. Ett kap.
Njut av den till mys, sallader, fisk och skaldjur, sushi, grönsaksrätter och krämiga ostar. Serveras vid: 10–12 °C.
På bara några år har Markus Huber, ung och ambitiös, förvandlat sin familjs 5 ha med traditionell Heuriger-utskänkning till en internationellt erkänd topproducent med 70 % export från mer än 50 ha.
Fokus har bevarats på Grüner Veltliner, Riesling och Zweigelt, men kvalitetsmedvetenheten från mark till vineri har skärpts så extremt att ”vidunderbarnet” Markus Huber 2015 kunde hyllas som "Falstaff Winemaker of the Year". Hubers viner hyllas världen över som druvtypiska och kristallklara med elegant mineralisk syra.
Hur smakar Huber Grüner Veltliner Terrassen 2019?
Blekgul i glaset med gröna nyanser. Ren och elegant doft av äppelblom, grapefrukt, päron och lite mango, samt komplexa undertoner av havsbris, citronskal och nymald vitpeppar. I munnen är den lätt och uppfriskande, med delikata fruktnoter och en salt mineralitet. Livlig och läcker! Drick nu, eller lagra 3–4 år från skördeåret.
Huber Grüner Veltliner Terrassen 2019 passar bra till...
Hur är Huber Grüner Veltliner Terrassen 2019 framställt?
Grüner Veltliner Terrassen är framställd av 100 % Grüner Veltliner från Traisental. Sträng druvselektion från stockar upp till 80 år säkerställer att endast de bäst exponerade druvklasarna väljs ut. 6 timmars skalkontakt före jäsningen ger extra aromextraktion. Musten jäser vid 19 °C, med efterföljande 3 månaders lagring i ståltank.
Druvor
Grüner VeltlinerOm Weingut Huber

"100 points." - James Suckling
“Winemaker of the Year” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Så hände det äntligen. Markus Huber skördar sin första perfekta 100-poängsrecension i årgång 2023. Den ultimata utmärkelsen tillfaller Riesling-flagskeppet från enskilda läget ”Ried Berg”, som dessutom skriver in sig i historieböckerna som den första 100-poängsvin någonsin från regionen Traisental.
Grüner Veltliner behärskar han också till fullo... 99 poäng från James Suckling ger en delad förstaplats som 2023 års bäst recenserade Grüner Veltliner, och räknar man in priset sitter Markus Huber ensam överst på tronen…
Med sina uttalat kalkhaltiga sluttningar i skydd av västanvinden påminner Traisentals vinlandskap en hel del om Bourgogne… Och accepterar man denna premiss ligger det nära till hands att jämföra Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” och ”Alte Setzen” med burgundiska Grand Crus!
På tal om högerfoten drömde den unge Markus om en karriär som fotbollsspelare. Idag har han för länge sedan nått Champions League, även om gräsmattan bytts ut mot Grüner Veltliner och Riesling.
Sedan Markus tog över sina föräldrars 5 hektar 1999 har han tillsammans med sin yngre bror moderniserat vineriet och utökat vingårdsarealen tiofaldigt. Att kvaliteten inte bara hängt med utan faktiskt förbättrats år efter år är möjligen en ännu större bedrift.
Det säger en del om nivån att 70% av Markus Hubers viner exporteras till vinspecialister och topprestauranger över hela världen, och att vinerna från den senaste frigivna årgången får upp till 97 poäng av James Suckling.
Det är givet att lyfta fram Hubers enkeltmarksviner från Berg, Alte Setzen och Obere Steigen, men man får inte glömma vinserien ”Terrassen”, som erbjuder Österrikes kanske allra bästa Riesling och Grüner Veltliner i sin prisklass.
Ingen förmår som ”vidunderbarnet” Huber att uttrycka Traisentals unika terroir genom kristallklara och druvtypiska vita viner med elegant mineralisk syra. Finess, finess, finess…
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential












