
Huber, Riesling Terrassen 2018
År efter år gläder Markus Hubers torra Riesling Terrassen med förstklassig klass för priset...
Från branta, kalkhaltiga och solvända terrasser längs floden Traisen skördar Markus Huber för hand perfekt mogna Riesling-druvor.
Resultatet är en överpresterande "basic Riesling" som skickar konkurrenterna till källarnivå och är omöjlig att inte bli förälskad i.
Rekommenderas till sallader, skaldjur, sushi och milt kryddstarka asiatiska rätter. Avnjut vid 10-12°C.
På bara några år har den unge och ambitiöse Markus Huber förvandlat familjens 5 hektar stora traditionella Heuriger-destilleri till en internationellt erkänd topproducent med 70% export från mer än 50 hektar.
Fokus ligger fortfarande på Grüner Veltliner, Riesling och Zweigelt, men kvalitetsmedvetenheten från fält till vingård har skärpts till en sådan extrem nivå att "underbarnet" Markus Huber utsågs till Falstaff Winemaker of the Year 2015.
Hubers viner är kända över hela världen för att vara sortrena och glasklara med elegant mineralsyra.
Hur smakar Huber, Riesling Terrassen 2018?
Ljusgul i glaset med nyanser av grönt. Härlig Riesling-näsa med färska äpplen, grapefrukt och lime, samt inslag av persika, ananas och bensin. Torr, lätt och uppfriskande i gommen med kristallklar frukt, matvänlig friskhet och en detaljerad och mineralisk avslutning. Elegant Riesling! Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Huber, Riesling Terrassen 2018 passar bra till...
Om Weingut Huber

"100 points." - James Suckling
“Winemaker of the Year” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Så hände det äntligen. Markus Huber skördar sin första perfekta 100-poängsrecension i årgång 2023. Den ultimata utmärkelsen tillfaller Riesling-flagskeppet från enskilda läget ”Ried Berg”, som dessutom skriver in sig i historieböckerna som den första 100-poängsvin någonsin från regionen Traisental.
Grüner Veltliner behärskar han också till fullo... 99 poäng från James Suckling ger en delad förstaplats som 2023 års bäst recenserade Grüner Veltliner, och räknar man in priset sitter Markus Huber ensam överst på tronen…
Med sina uttalat kalkhaltiga sluttningar i skydd av västanvinden påminner Traisentals vinlandskap en hel del om Bourgogne… Och accepterar man denna premiss ligger det nära till hands att jämföra Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” och ”Alte Setzen” med burgundiska Grand Crus!
På tal om högerfoten drömde den unge Markus om en karriär som fotbollsspelare. Idag har han för länge sedan nått Champions League, även om gräsmattan bytts ut mot Grüner Veltliner och Riesling.
Sedan Markus tog över sina föräldrars 5 hektar 1999 har han tillsammans med sin yngre bror moderniserat vineriet och utökat vingårdsarealen tiofaldigt. Att kvaliteten inte bara hängt med utan faktiskt förbättrats år efter år är möjligen en ännu större bedrift.
Det säger en del om nivån att 70% av Markus Hubers viner exporteras till vinspecialister och topprestauranger över hela världen, och att vinerna från den senaste frigivna årgången får upp till 97 poäng av James Suckling.
Det är givet att lyfta fram Hubers enkeltmarksviner från Berg, Alte Setzen och Obere Steigen, men man får inte glömma vinserien ”Terrassen”, som erbjuder Österrikes kanske allra bästa Riesling och Grüner Veltliner i sin prisklass.
Ingen förmår som ”vidunderbarnet” Huber att uttrycka Traisentals unika terroir genom kristallklara och druvtypiska vita viner med elegant mineralisk syra. Finess, finess, finess…
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Vikt
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning