
Huber Sauvignon Blanc 2022 BIO
Sauvignon Blanc producerar enastående viner med stor lagringspotential i Steiermark, Burgenland och Niederösterreich." - Austriawine.com
Bländande läckra Sauvignon Blanc-nyheter från 100 poäng-Huber!
Österrikes största stjärnskott trollar inte bara fram Grüner Veltliner- och Riesling-viner i världsklass. Naturligtvis kan han också göra exotisk, passionsfruktkoncentrerad och sprakande mineralisk Sauvignon Blanc av så hög kvalitet att producenter i Loire och Nya Zeeland svettas... Det här är utmärkt!
Har du aldrig provat Sauvignon Blanc från Österrike? Den aromatiska druvsorten trivs särskilt bra i Niederösterreich, där den magra jorden och den sydostvända orienteringen på Markus Hubers fält ger perfekt mogna druvor. På detta sätt uppnår Huber de eftertraktade aromerna av druva, krusbär, svartvinbärsbuske och exotiska frukter.
Vinet avrundas med 3 månaders burgundisk battonage, vilket ger vinet en underbart krämig munkänsla - en ny terrassfavorit är född!
Obs. Liksom resten av Markus Hubers viner är denna Sauvignon Blanc naturligtvis också ekologisk!
......
Njut av detta aromatiska vin till krispiga sallader, sparris, lätta fisk- och skaldjursrätter, tapas och milda ostar. Servera vinet lätt kylt vid 8-10°C
Hur smakar Huber Sauvignon Blanc 2022 BIO?
Vinet lyser starkt i glaset - ljust halmgult med gröna reflexer i mitten! Nosen levererar kaskader av aromatisk Sauvignon Blanc-frukt med fläderblomma, krusbär, päron, mango, persika och melon, kompletterad med svartvinbärsbuske och en kritaktig mineralitet som är varumärket Huber. Vinet landar krispigt och krämigt i munnen med stor fruktintensitet. Smaken domineras av gula stenfrukter och lätt saltad citrus, avrundad med exotiska mangotoner och en touch av gröna örter i den långa avslutningen. En Sauvignon Blanc-innovation som ger eko hela vägen till Nya Zeeland! Drick nu eller spara 4-6 år från skördeåret.
Huber Sauvignon Blanc 2022 BIO passar bra till...
Om Weingut Huber

"100 points." - James Suckling
“Winemaker of the Year” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Så hände det äntligen. Markus Huber skördar sin första perfekta 100-poängsrecension i årgång 2023. Den ultimata utmärkelsen tillfaller Riesling-flagskeppet från enskilda läget ”Ried Berg”, som dessutom skriver in sig i historieböckerna som den första 100-poängsvin någonsin från regionen Traisental.
Grüner Veltliner behärskar han också till fullo... 99 poäng från James Suckling ger en delad förstaplats som 2023 års bäst recenserade Grüner Veltliner, och räknar man in priset sitter Markus Huber ensam överst på tronen…
Med sina uttalat kalkhaltiga sluttningar i skydd av västanvinden påminner Traisentals vinlandskap en hel del om Bourgogne… Och accepterar man denna premiss ligger det nära till hands att jämföra Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” och ”Alte Setzen” med burgundiska Grand Crus!
På tal om högerfoten drömde den unge Markus om en karriär som fotbollsspelare. Idag har han för länge sedan nått Champions League, även om gräsmattan bytts ut mot Grüner Veltliner och Riesling.
Sedan Markus tog över sina föräldrars 5 hektar 1999 har han tillsammans med sin yngre bror moderniserat vineriet och utökat vingårdsarealen tiofaldigt. Att kvaliteten inte bara hängt med utan faktiskt förbättrats år efter år är möjligen en ännu större bedrift.
Det säger en del om nivån att 70% av Markus Hubers viner exporteras till vinspecialister och topprestauranger över hela världen, och att vinerna från den senaste frigivna årgången får upp till 97 poäng av James Suckling.
Det är givet att lyfta fram Hubers enkeltmarksviner från Berg, Alte Setzen och Obere Steigen, men man får inte glömma vinserien ”Terrassen”, som erbjuder Österrikes kanske allra bästa Riesling och Grüner Veltliner i sin prisklass.
Ingen förmår som ”vidunderbarnet” Huber att uttrycka Traisentals unika terroir genom kristallklara och druvtypiska vita viner med elegant mineralisk syra. Finess, finess, finess…
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll