
Jean Gagnerot Beaune 1er Cru 2013
Hänförande Beaune — finess i en flaska
Älskar du Bourgogne? Men är du inte så nöjd med priserna? Och vill du fortfarande ha en extraordinär upplevelse?
Då har vi hittat den åt dig i producentens skattkammare. Silkeslen frukt och elegans i fantastisk förening! Ja, den här lilla Pinot-pärlan har allt…
Det är mycket valuta för pengarna och den smakar fantastiskt!
Rekommenderas till fjäderfä, fågelvilt, tartar, charkuterier och fasta ostar. Servera vid 14-16°C.
Hur smakar Jean Gagnerot Beaune 1er Cru 2013?
Fin körsbärsröd färg i glaset. Smekande körsbärsfrukt inleder upplevelsen, med en varm fatkrydda som strösslar över toppen. Mogna hallon och jordgubbar träder fram och slingrar sig över tungan. Den inbjudande frukten kompletteras av lakrits, toner av skogsgolv och läder. Mjuka, sammetslena tanniner avrundar på klassiskt vis och klingar ut i en behaglig friskhet. En lätt mineralitet greppar tag i slutet. Extremt munvänlig och skonsam mot gommen! En Bourgogne för den lätta, eleganta stil vi känner och älskar. Det här är Bourgogne! Fantastiskt vin till ett otroligt pris. Drick nu eller spara 12+ år från skördeåret.
Om Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning