
Jean Gagnerot Beaune 1er Cru Les Avaux 2011
Brinnande kärlek? Scenen är satt för en het Bourgogne-upplevelse som kommer att få varje Bourgognefantasts hjärta att brinna!
Rik och full av frukt, saftig och köttig, elegant och distinkt burgundisk... Från 1er cru Les Avaux, med utsikt över Beaune, känd och älskad för sina kryddiga och fint strukturerade viner. Välsignad med otroligt djup och aromatisk kraft!
Rekommenderas till fisk, fågel, vilt, franska rätter som boeuf bourguignon och coq au vin, rätter med svamp och ostar som Comté eller liknande. Servera vid 15-16°C.
Hur smakar Jean Gagnerot Beaune 1er Cru Les Avaux 2011?
Vacker och livfull rubinröd färg i glaset. Vinet fångar omedelbart och "just nu" med sina påträngande mörka och röda bär — mogna hallon och jordgubbar — som smälter samman i en stor, fin fruktkyss mitt på tungan. Noter av tryffel och läder fördjupar upplevelsen och följs av en lång, silkeslen och sensuell finish. Rikt och djupt aromatiskt, komplext och välstrukturerat, men ändå med klassisk burgundisk elegans. Lätt att älska — utan förbehåll. En riktig "man av världen"-burgundy! Drick nu eller spara 15+ år från skördeåret.
Om Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning