
Jean Gagnerot Beaune 1er Cru Les Perrieres 2014
Vill du smaka på en riktigt bra Bourgogne? Som i riktigt bra?
Då ska du unna dig denna lyxiga Bourgogne från en av de finaste premier cru-lägena i Beaune. Den branta och steniga terroiren ger unika förutsättningar för vinodling – kort sagt: för skapandet av vin i världsklass. Andlös elegans och silkeslen, förtrollande fruktmagi – ja, vi tappar nästan hakan när vi smakar Gagnerots sublima Les Perrieres från 2014...
Njut av den till saftiga biffar, ankbröst, fågel, grillad tonfisk och lax, wokad tartar, svamp och krämiga ostar. Servera vid 14–17 °C.
Hur smakar Jean Gagnerot Beaune 1er Cru Les Perrieres 2014?
Ljus och vacker rubinröd färg i glaset. Vinet bjuder på en överdådig fruktrikedom av mogna körsbär, jordgubbar och hallon, kompletterat av charmig mörk frukt och nyanser från fatkryddor. Skogsmark, svamp och animaliska inslag av läder och rökt kött fortsätter att utvecklas innan det avrundas med en lätt, fin mineralitet. Något söta lakritstoner träder fram och lämnar slutligen en mjuk och behaglig munkänsla. En fantastisk vinupplevelse som nästan lämnar dig mållös! Drick nu eller spara 10–15 år från skördeåret.
Jean Gagnerot Beaune 1er Cru Les Perrieres 2014 passar bra till...
Om Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning