
Jean Gagnerot Nuits-Saint-George 1er Cru Vallerots 2012
95 poäng på Robert Parkers årgångstabell! – Hyllad som en ”OUTSTANDING VINTAGE”
Den Parker-rosade årgången presenterar sig i denna utgåva från Jean Gagnerot som en klassisk, lättdrucken och komplex Nuits-Saint-George.
Den nu drickfärdiga 1. cru-marken Les Vallerots ligger i den sydligaste delen av appellationen, med riktning mot Beaune, och är granne med själva Les Saint-George-marken, som med sina skyhöga flaskpriser nästan skriker efter en Grand Cru-uppgradering.
Det är inte utan anledning som Nuits-Saint-George har gett namn åt Côte de Nuits, när vin i den här kalibern framställs! WOW! – Vi är mållösa.
Vi hade aldrig i vår vildaste fantasi föreställt oss att vi kan få tag på Premier Cru-kvalitet till Village-priser. Köp nu, innan partiet tar slut.
Fantastiskt som ett glas för mysstunder, men passar också utmärkt till lammrygg, ankbröst, vilt, oxfilé eller smakrika ostar. Servera vid 14–16°C. Drick vinet nu eller lagra det i mer än 20 år från skördeåret.
Hur smakar Jean Gagnerot Nuits-Saint-George 1er Cru Vallerots 2012?
Vackert rubinrött i glaset, med livliga droppar som slingrar sig ner längs glasets insida. Bourgogne-typisk med friska röda hallon, skogsbär, röda blommor och en integrerad ton av rostad europeisk ek som vilar i bakgrunden. Vinet sprider sig på tungan med en rik och välstrukturerad smak av hallon, körsbär, rosor och en antydan till läder. Ett stort vin med välformade tanniner, som fortfarande visar lagringspotential. WOW, det är så här Nuits-Saint-George ska smaka!
Jean Gagnerot Nuits-Saint-George 1er Cru Vallerots 2012 passar bra till...
Hur är Jean Gagnerot Nuits-Saint-George 1er Cru Vallerots 2012 framställt?
Druvorna till detta vin skördas omsorgsfullt för hand under de tidiga morgontimmarna innan de transporteras till vingården. Här vinifieras druvorna med traditionella metoder i modern utrustning. Fruktbevarande, termoreglerade rostfria ståltankar används, liksom temperaturkontrollerad kallmaceration med lång jäsning samt pigeage (stansning av skalen) och remontage (pumpning av vinet från botten) i Bourgogne-stil. Efter jäsningen lagras vinet i 12 månader på fransk ek innan det tappas på flaska.
Druvor
Pinot NoirOm Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning










