Tillbaka

Jean Gagnerot Pommard 1er Cru Les Rugiens 2011

Frankrike

Frankrike, Bourgogne

13% alk.

75 cl

1 fl. per st.
764,95 SEK
6 fl. per st.
614,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

4 timmar 47 min

så skickar vi det idag!

Jean Gagnerot Pommard 1er Cru Les Rugiens 2011

Frankrike

Frankrike, Bourgogne

13% alk.

75 cl

"If Pommard ever obtains Grand Cru status for one of its vineyards, it should be Les Rugiens." - Robert Parker

"Om Pommard någonsin får Grand Cru-status för en av sina vingårdar bör det vara Les Rugiens."

... Är du lika mållös som vi? Om det finns en större kvalitetsstämpel vet vi inte om den.

Robert Parker proklamerar i sin bok "Burgundy: A Comprehensive guide to the producers, appellations and wines" att det inte finns något över- eller sidomärke till Premier Cru-vingården Les Rugiens.

Vi har lyckats lägga vantarna på en mycket begränsad mängd från Pommards ultimata topplägen – kända för kraft, komplexitet och oöverträffad lagringsförmåga. Här i den drickfärdiga och eleganta årgången 2011.

Premier Cru-vingården Les Rugiens ligger strax sydväst om staden Pommard och ger den ultimata upplevelsen av appellationen Pommard.

Köp Pommard av högsta drickbara kvalitet i "Grand Cru"-klass, men till ett pris motsvarande Premier Cru. Pommard-Pinot när den är som bäst!

Detta vin kan med fördel avnjutas på egen hand och följ vinets utveckling i glaset. Det passar också utmärkt till oxfilé med svamp och rotfrukter, ankbröst, fasan, hjortfilé och mustiga grytor. Servera vinet vid 15–17°C. Drick nu eller lagra lätt i mer än 15 år från skördeåret.

Druvorna till detta vin skördas omsorgsfullt för hand under de tidiga morgontimmarna innan de transporteras till vingården. Här sker vinifiering med traditionella metoder och modern utrustning. Fruktbevarande termoreglerade tankar av rostfritt stål används där en inledande kallmaceration genomförs. Lång jäsning samt pigeage (stansning av skalen) och remontage (pumpning av musten från botten) enligt burgundisk stil används för att extrahera optimala mängder färg och tanniner. Efter jäsningen genomgår musten en andra maceration som på sin varmaste punkt når upp till 30 grader Celsius under fem dagar. Därefter lagras vinet i 18 månader på franska ekfat, varav 40% är nya och resterande 60% är fat som använts 1–3 gånger. Eken som används till faten kommer främst från Vogeserna nära den tyska gränsen.

1 fl. per st.
764,95 SEK
6 fl. per st.
614,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

4 timmar 47 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Jean Gagnerot Pommard 1er Cru Les Rugiens 2011

Robert Parker

Robert Parker proklamerer i hans bog “Burgundy: A Comprehensive guide to the producers, appellations and wines” at der findes ingen over eller ved siden af 1. Cru marken Les Rugiens.

Hur smakar Jean Gagnerot Pommard 1er Cru Les Rugiens 2011?

Med djupa rubinröda reflektioner står vinet i glaset och ler. Näsan levererar full kraft, som en kroppsbyggare i toppform! Aromer av mogna bär i kombination med dammig lakritsrot, jordgubbssylt och cigarrlåda på samma gång. Riktigt komplex doft som bara blir mer inbjudande med tiden i glaset. Vid första klunken känner du verkligen den berömda Pommard-Power! Läder, svarta vinbär och rikligt med fat. Trots sin ålder finns det fortfarande en generös men balanserad mängd tanniner som letar sig fram på tungan. I eftersmaken en lätt rökig ton från fatet, med mineraliska undertoner som fortsätter och fortsätter. Det här är ett välgjort moget vin — synd att det inte finns fler flaskor.

Jean Gagnerot Pommard 1er Cru Les Rugiens 2011 passar bra till...

Om Jean Gagnerot

image

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.

Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.

Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.

Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.

En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.

Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!

Vindata

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2011

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13 %

Servering

15-17 °C

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter