
Jean Gagnerot Rully Rouge 2015
Och med den redan legendariska årgången 2015 är det ingen tvekan om saken. Det finns STORT vin i Jean Gagnerots Rully Rouge 2015.
Viner av högsta värde och en Corona-kris är receptet för att släppa pärlor från Cote Chalonnaise till priser som aldrig tidigare skådats. Till och med bättre priser än sina nära grannar Mercurey, Santenay och Puligny-Montrachet.
Jean Gagnerots viner är angelägna om att visa att Rully inte bara är kraftverket för Chardonnay-viner, utan att elegant Pinot Noir lyser!
Otroligt lätt att dricka som ett kylt glas på egen hand, eller så kan det enkelt kombineras med bakad fågel med sås, risotto eller pastarätter. Prova den till färska ostar med stark smak. Servera vinet vid 14-16°C. Drick nu eller lagra lätt 9-11 år från skördeåret.
Hur smakar Jean Gagnerot Rully Rouge 2015?
En vacker körsbärsröd färg i glaset. Doften domineras av mörka frukter som svarta vinbär, björnbär och, naturligtvis, ljusröda körsbär. Vid första klunken fortsätter frukttätheten med körsbär och björnbär, följt av en ton av rosenblad och en mycket svag antydan till krossad lakritsrot. Ett läckert uttryck, med en lång örtig avslutning och tanniner som bara ber om att få drickas igen. Mycket komplexitet, karaktär och drickbarhet. Topvin!
Om Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning