
Jean Gagnerot Rully Rouge 2016
Gillar du elegant, fruktintensiv Pinot Noir från Bourgogne?
“Rully is now offering some of the best value wines in Burgundy” – RM Brown, Master of Wine
Jean Gagnerots Rully Rouge gör just det: levererar ”Top Value” Pinot Noir! Även i den nu mogna årgången 2016, där producenterna i Côte Chalonnaise är kända för sina stora röda viner.
Vinet kan drickas som aperitif eller med fördel kombineras med fågelrätter med fylliga såser, grillat fläskkött, fräscha pastarätter eller risotto. Det kan också enkelt kombineras med kraftiga, mogna franska ostar. Servera vinet vid 14-16°C. Drick nu eller lagra utan problem i 9–11 år från skördeåret.
Hur smakar Jean Gagnerot Rully Rouge 2016?
Djupt granatröd i glaset med ett ljuvt lila skimmer. Doften är fylld av hallon, björnbär och körsbär. En lätt kryddighet med varma kryddtoner och en aning krossad söt lakritsrot. Elegant och lätt i kroppen med komplexa toner från både fat och frukt som leker med de välbalanserade tanninerna. En behaglig, balanserad Pinot med en lång mineralisk finish. Detta blir man aldrig trött på att dricka.
Om Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener