
Jean Gagnerot Saint-Aubin 2013
Om en enhörning kom rakt framför näsan på dig, skulle du låta den springa förbi dig?
Jean Gagnerots Saint-Aubin Rouge är just det — en enhörning. Med tanke på dess grannar Puligny-Montrachet, Meursault och Chassagne-Montrachet, och den höga koncentrationen av 1er cru-lägen i appellationen är det inte svårt att förstå varför priserna bara går upp och upp.
Men den lilla, anspråkslösa kommunen kan (åtminstone än så länge) smyga under radarn och producera viner av högsta kvalitet — till en bråkdel av priset jämfört med sina grannar.
Ett fåtal producenter väljer att göra rött vin, trots att vitt vin kan säljas till ett högre pris. De få riktigt bra producenterna som gör det lyckas dock visa den enorma potentialen hos appellationens blå druvor!
Skjut en enhörning och få en fantastisk röd Bourgogne i ditt glas!
Vinet är utsökt som ett glas för sig självt, eller kan kombineras med oxfilé, grillade fläskkotletter med örter — eller prova det till ung blåmögelost. Servera vinet vid 15–17 °C. Drick nu eller lagra lätt i 11–13 år från skördeåret.
Hur smakar Jean Gagnerot Saint-Aubin 2013?
Vinet har en djup granatröd färg som fångar blicken i glaset. I doften märker man först syrliga hallon, en aning örter och mycket mogna krusbär. En ton av körsbär och svarta vinbär öppnar för ett vin som landar på tungan med en fyllig och elegant kropp och silkeslena tanniner. Några varma kryddor från fatet skiner igenom, och en mineralisk underton leder till en lång eftersmak. Doften satt i hela dagen. Perfekt flaskmognad och vackert drickbart nu.
Jean Gagnerot Saint-Aubin 2013 passar bra till...
Om Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning