
Jean Gagnerot Savigny-Les-Beaune 1er Cru 2013
Recensenter älskar Savigny-lès-Beaune! Den kriminellt förbisedda vinregionen erbjuder ett överflöd av saftiga Bourgogne-viner som ofta representerar ett häpnadsväckande värde för pengarna.
Denna blommiga, skogsmarksdoftande och jordgubbssmakande Pinot Noir har skämts bort med 8-16 månaders lagring på 40% helt nya ekfat.
Det finns en vilt charmig lätthet och elegans i denna saftiga godbit som lugnt rör sig in i sitt optimala drickfönster. Högsta värde!
Njut av den till saftigt ankbröst, fågelvilt, kyckling med svamp eller mogna ostar. Prova också asiatiska rätter med lax och tonfisk. Servera vid 14–17 °C
Hur smakar Jean Gagnerot Savigny-Les-Beaune 1er Cru 2013?
Ljust, fint och elegant körsbärsrött i glaset. Nosen lockar med äkta burgundisk charm ... och aromer av vildrosor, krossade stenar, rabarber, smultron, hallon, körsbär och vanilj. I gommen, mjuk och pirrande saftig med vaniljsmakande röda bär. Mineralisk skogsmark, örter och lite svarta teblad i avslutet. En riktigt harmonisk och mycket, mycket fin röd bourgogne! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Hur är Jean Gagnerot Savigny-Les-Beaune 1er Cru 2013 framställt?
Vinet är gjort på 100 % Pinot Noir från ler- och kalkstensjordarna i Savigny-lès-Beaune, inklämda mellan de berömda Corton och Beaune. Druvorna skördas för hand och vinet jäser i ståltankar med fruktbevarande temperaturkontroll. Frukten får dock kallmacerera vid 8 °C under några dagar före jäsningen för att extrahera färg och frukt från druvskalen. Detta följs av tre veckors jäsning, där manuella nedstötningar och överpumpningar av musten säkerställer en varsam extraktion av färg, frukt och tanniner från druvskalen. Jäsningen följs av fem dagars postmaceration, som extraherar extra struktur och lagringspotential från druvskalen. Vinet tappas slutligen om och lagras på 228-liters burgundiska ekfat, varav 40 % är helt nya.
Druvor
Pinot NoirOm Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning





