



Jean Gagnerot Volnay 1er Cru En Chevret 2013
Burgunds ballerina!
Silkeslena och delikata Volnay är det närmaste du kommer Chambolle-Musigny i Côte de Beaune, och Robert Parker lyfter fram 1. Cru En Chevret som "Volnay när det är som allra bäst".
Vi hittar det 6,3 hektar stora singelfältet i den prestigefyllda södra delen av Volnay-kommunen, strax nedanför de berömda toppfälten Les Caillerets och Clos des Chênes.
Namnet syftar på de getter som tros ha betat på området. Idag har de nyckfulla och illaluktande hovdjuren ersatts av Pinot Noir-druvor, som (ironiskt nog) producerar några av de mest insmickrande, delikata och parfymerade röda vinerna i hela Bourgogne!
Njut av den till kyckling, fågel eller ankbröst. Prova också lätta svamprätter och nötiga ostar. Servera vid 14-17°C
Hur smakar Jean Gagnerot Volnay 1er Cru En Chevret 2013?
Ljus körsbärsröd med begynnande nyanser av tegel. Nosen lovar läroboken Volnay stor finess ... torkade blommor, fina röda bär, skogsmark, tryffel, kakao och mokka. Mjuk och silkeslen frukt i gommen med livlig friskhet och framväxande komplexitet efter 7 år på fat och flaska. Harmoniskt och mycket smakrikt med skogsmarksmineralitet, kaffetoner och delikata röda bär. Elegant avslutning, häpnadsväckande finess. En exemplarisk Volnay - närmar sig lugnt sin prime! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Jean Gagnerot Volnay 1er Cru En Chevret 2013 passar bra till...
Om Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning