
La Magia Brunello di Montalcino Ciliegio DOCG 2015
"Detta är den absoluta höjdpunkten eller "körsbäret" i vår vinmakarkonst, producerad med druvor från de äldsta vinstockarna, alla minst 40 år gamla, förstärkta av en terräng som har låg bördighet men maximerar koncentrationen. Vinet är uppkallat efter ett av de två körsbärsträden på vardera sidan om vinstockarna, ett magnifikt exemplar som identifierar vingården från ett betydande avstånd. Vår bästa cru, det stora vinet från La Màgia. Endast en mycket begränsad mängd numrerade flaskor av denna dyrbara Brunello släpps ut på marknaden. Med sin friskhet och komplexitet har detta vin uttalade mineraliska undertoner. Ett uttryck för koncentration och elegans som bara Sangiovese-druvan kan leverera, när den odlas i sin idealiska miljö"
Fabian Schwarz, La Magia
Fabian Schwarz gör verkligen magisk Brunello. Men i själva verket kommer namnet La Màgia från "magione", som betyder hus. Den historiska byggnaden var ursprungligen den sista viloplatsen för pilgrimer som färdades till klostret Sant Antimo. Fabian Schwartz, som är oenolog från Italiens mest prestigefyllda vinskola, tog över La Màgia från sina föräldrar 2011. Alla druvor skördas från en enda, ekologiskt odlad vingård. Exponering i söderläge och hög höjd ger Sangiovese en unik kombination av kraft och friskhet. I vingården producerar Fabian viner med extra parfym och klass genom långvarig maceration av druvskalen och inkludering av hela druvklasar. Alla Brunello-viner lagras på delvis nya 500 liters franska ekfat (tonneaux). La Màgias absoluta flaggskepp, Ciliegio, kommer från ett unikt Cru-område som producerar druvor och vin med speciell koncentration. Recensionerna är i en klass för sig, särskilt med tanke på de attraktiva priserna. Vingården drivs till stor del av solenergi.
Om La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med ett överflöd av toppomdömen — ända upp till 98 poäng från flera internationella vinkritiker — producerar Fabian Schwarz verkligen magisk Brunello.
Men egentligen härstammar namnet La Màgia från ”magione”, som betyder hus. Den historiska byggnaden var ursprungligen pilgrimernas sista viloplats på väg till klostret i Sant Antimo.
Familjen Schwarz är, som det tyskklangande efternamnet avslöjar, inflyttare från den tvåspråkiga norditalienska regionen Alto Adige-Südtirol. Familjens toscanska vinäventyr börjar 1979, när Fabians far, Harald, lyckas övertala sina föräldrar att köpa en bit vingård åt honom i Montalcino.
Fabian Schwarz, som är oenolog och utbildad vid Italiens mest prestigefyllda vinskola, började hjälpa till på gården 2005, innan han 2011 tog över driften av La Màgia från sina föräldrar.
Alla Brunello-druvor skördas från en enda sammanhängande vingård som odlas med ekologisk certifiering. Kombinationen av sydvänd exponering och hög belägenhet ger kraftfull Sangiovese med bibehållen friskhet. I vineriet framställer Fabian viner med extra parfym och klass genom långvarig maceration av druvskalen samt inkludering av hela druvklasar. Alla Brunello-viner lagras på delvis nya franska ekfat om 500 liter (tonneaux). La Màgias absoluta flaggskepp, Ciliegio, kommer från en unik cru-parcell som ger druvor och vin med särskild koncentration.
Man bör också nämna Fabians eleganta och aromatiska vita vin på Vermentino-druvan samt den burgundiskt inspirerade Sangiovese ”Il Vispo”, som genom att jäsa ”semi carbonisk” på hela druvklasar uppnår en för området unik och oemotståndlig saftighet.
Omdömena är i en klass för sig, inte minst när man tar de attraktiva priserna i beaktande. Vineriet drivs i stor utsträckning med solenergi.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning