
La Magia Brunello di Montalcino DOCG 2016 BIO
Kraft, struktur och enastående elegans... Endast Montalcinos nya superstjärna Fabian Schwarz lyckas skapa Brunello med så mycket smak och komplexitet ... utan att tappa balansen!
Organic La Magia visar med sin explosiva och balanserade fatkryddade Brunello 2016 att föregångarens skyhöga betyg var allt annat än slumpmässiga.
Med användning av franska fat flirtar stilen med det moderna, men det här är Sangiovese som ingen Brunello-fan bör missa!
Njut av det till stora biffar, saftigt lammkött, mustiga pastarätter, svamprisotto och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar La Magia Brunello di Montalcino DOCG 2016 BIO?
Mörkt och intensivt i glaset för Brunello.... Nosen utstrålar kraft och elegans med aromer av krossad torkad viol, körsbärsfrukt och plommon som blandas vackert med rosmarin, timjan, lakrits, söt balsamico, tobak, cederträ och kaffe. I munnen är den rik, katrinplommonliknande och imponerande kraftfull. Tanninerna stramar upp perfekt i en lång och nyanserad avslutning, där eleganta fatnoter och skogsmarksmineralitet lyfter komplexiteten till världsklassnivåer. Bra Sangiovese! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
La Magia Brunello di Montalcino DOCG 2016 BIO passar bra till...
Om La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med ett överflöd av toppomdömen — ända upp till 98 poäng från flera internationella vinkritiker — producerar Fabian Schwarz verkligen magisk Brunello.
Men egentligen härstammar namnet La Màgia från ”magione”, som betyder hus. Den historiska byggnaden var ursprungligen pilgrimernas sista viloplats på väg till klostret i Sant Antimo.
Familjen Schwarz är, som det tyskklangande efternamnet avslöjar, inflyttare från den tvåspråkiga norditalienska regionen Alto Adige-Südtirol. Familjens toscanska vinäventyr börjar 1979, när Fabians far, Harald, lyckas övertala sina föräldrar att köpa en bit vingård åt honom i Montalcino.
Fabian Schwarz, som är oenolog och utbildad vid Italiens mest prestigefyllda vinskola, började hjälpa till på gården 2005, innan han 2011 tog över driften av La Màgia från sina föräldrar.
Alla Brunello-druvor skördas från en enda sammanhängande vingård som odlas med ekologisk certifiering. Kombinationen av sydvänd exponering och hög belägenhet ger kraftfull Sangiovese med bibehållen friskhet. I vineriet framställer Fabian viner med extra parfym och klass genom långvarig maceration av druvskalen samt inkludering av hela druvklasar. Alla Brunello-viner lagras på delvis nya franska ekfat om 500 liter (tonneaux). La Màgias absoluta flaggskepp, Ciliegio, kommer från en unik cru-parcell som ger druvor och vin med särskild koncentration.
Man bör också nämna Fabians eleganta och aromatiska vita vin på Vermentino-druvan samt den burgundiskt inspirerade Sangiovese ”Il Vispo”, som genom att jäsa ”semi carbonisk” på hela druvklasar uppnår en för området unik och oemotståndlig saftighet.
Omdömena är i en klass för sig, inte minst när man tar de attraktiva priserna i beaktande. Vineriet drivs i stor utsträckning med solenergi.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning