
Lacrimus Rex Rioja 2019
Recensenterna älskade förra årets årgång... och 2019 har redan fått sitt första toppbetyg! En lysande Rioja... uppkallad efter Tyrannosaurus rex. Inte för att den är tung och klumpig, utan för att druvorna skördas från gamla vinstockar i Cidacosdalen. En plats fylld med fossiler från dinosaurier.
Det är ett unikt mikroklimat i Rioja, vilket gör att vinet skiljer sig från andra Rioja-viner. På ett riktigt bra sätt. För även om REX är döpt efter T-REX är det inte bara ännu ett tungt kraftvin. Tvärtom. Elegans, finess och nästan burgundisk saftig och delikat frukt.
Den perfekta partnern till tapasbordet, fågel och fläsk - eller bara ett glas i soffan. Servera vid 15-17°C
Hur smakar Lacrimus Rex Rioja 2019?
Elegant körsbärsröd med violett färg. Doften och smaken bjuder på läckra smultron, körsbär och nypon med komplexa inslag av örter och kritaktig mineralitet. Ett vin i världsklass med massor av karaktär! Rex visar verkligen Garnacha och Graciano när de är som mest graciösa, medan fruktkoncentrationen är ganska imponerande för prispunkten. Läckert spanskt rött vin! Drick nu eller spara 4-5 år från skördeåret. (år 2018)
Lacrimus Rex Rioja 2019 passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning