
Lacrimus Rioja Reserva 2015
Modern Rioja i toppform!
Labre Lacrimus från Rioja har gjort en farlig återkomst - i en årgång som av Riojas officiella råd betecknats som "mycket bra". Samma fantastiska vin, samma reservkvalitet och samma makalösa smak - men i en ännu bättre årgång än den förra!
Detta vin är ett hot mot alla medelmåttiga Rioja som ligger mil efter Lacrimus... Bästa Rioja för priset!
En seriös kraftbomb med hela 15% alkohol förpackad i solmogen och saftig Bamseline-mjuk frukt. Lacrimus är ännu en utsökt Rioja i en lång rad av träffar från "Spaniens bästa vinmakare", Rodriguez Sanzo, vars pilar sällan missar målet.
Perfekt för lamm, biffar och rejäla spanska tapas. Läckert som ett meditationsvin.
Hur smakar Lacrimus Rioja Reserva 2015?
Djup rubinröd färg i glaset. Denna mogna Rioja Reserva är fullpackad med mörk frukt som svarta vinbär och björnbär i vacker förening med välintegrerad fatkrydda som framträder som en exotisk bakgrund. En varierad palett med toner av lakrits, espressobönor, choklad och en antydan till krispiga nötter utvecklas i doft och smak. Den höga alkoholhalten är väl kamouflerad av den täta teddybjörnsfrukten och balanseras av vinets friskhet och mineralitet. Det här är Rioja! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Lacrimus Rioja Reserva 2015 passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning