
Las Tierras de Javier Rodriguez Original Toro 2012
Ett måste att prova från "Spaniens bästa vinmakare 2013". Förhållandet mellan kvalitet och pris är nästan otroligt...
100% Tempranillo från gamla buskvinstockar i Toro. Mörkt, fruktintensivt och med komplexa smaker.
Smak och betyg överträffar liknande toppviner från närliggande Ribera del Duero.
Njut av det till grillat rött nötkött, lamm, vilt, grytor och mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Rodriguez Sanzo vingård grundades 2003 av vinmakaren Javier Rodriguez. En familjeägd vingård med fokus på kvalitet, terroir, ekologi och biodynamik.
Javier Rodriguez studerade vid UC Davis i Kalifornien och hans expertis inom markanalys har lett till olika forskningsprojekt och konsultarbete för Bordeaux-slott som Olivier och Lafite-Rothschild. År 2013 vann Rodriguez Sanzo priset som "Spaniens bästa vinproducent" ("Mejor Bodega de España 2013", Vivir el Vino).
Förutom D.O. Toro, Rodriguez Sanzo producerar mycket uppmärksammade viner från bland annat Rueda, Ribera del Duero, Rioja, Castilla y León och Priorat.
Hur smakar Las Tierras de Javier Rodriguez Original Toro 2012?
Bläcksvart i glaset med lila nyanser! I doften kombineras solmogna toner av körsbär, plommon och björnbärssylt med djupa inslag av katrinplommon, lakrits, läder, mokka och kryddnejlika. Kraftfull, fyllig och kryddig i munnen med mjuka tanniner. Lång och kryddig avslutning. Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Las Tierras de Javier Rodriguez Original Toro 2012 passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning