
Le Palatin de Chateau Palais Cardinal Saint-Emilion Grand Cru 2016
Silkeslen, svartvinbärssaftig och subtilt kakaosmakande... Mums! Då blir St-Émilion Grand Cru inte mer slukande utsökt för priset...
Även om detta härliga röda vin är fruktdrivet och tidigt drickbart finns det en stor smak och en mängd komplexa subtiliteter som gömmer sig precis under ytan!
Kvaliteten är allt annat än slumpmässig... Närmaste granne är Cru Classé Ch. Monbousquet i södra St-Émilion, vinet kommer från 40-åriga vinstockar som odlas enligt hållbara principer (certifierade "Terra Vitis" och "HVE3").
Årgång 2016 är särskilt bra, ja rentav extraordinär, på högra stranden i Bordeaux... och Le Palatin hamrar in formatet med sjutumsspikar.
Njut av den till saftigt nötkött, lamm, anka, vilt, charkuterier, svamp och krämiga ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Le Palatin de Chateau Palais Cardinal Saint-Emilion Grand Cru 2016?
Mörkt körsbärsrött med en ungdomlig lila färg. Nosen lockar med friska och livliga aromer av viol, parfymerade vildhallon, jordgubbar, blåbär, plommon och svarta vinbär som smälter samman med inslag av kakao, lakrits, tryffel och mokka från fatet... I munnen, sammetslen och superharmonisk med de vackert detaljerade fruktnoterna som står i centrum. Den uppfriskande avslutningen sammanfattar allt med eleganta tanniner, toner av skogsmark, lakrits och kaffe. Hög klass! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Le Palatin de Chateau Palais Cardinal Saint-Emilion Grand Cru 2016 passar bra till...
Hur är Le Palatin de Chateau Palais Cardinal Saint-Emilion Grand Cru 2016 framställt?
Vinet är gjort av en klassisk högerbankblandning av 68% Merlot, 22% Cabernet Franc och 10% Cabernet Sauvignon, handskördade från 40-åriga vinstockar på 19 grusiga hektar i södra St-Émilion - precis intill det berömda Cru Classé Château Monbousquet! De gamla sockerstockarna och den väldränerade grusjorden ger tillsammans en låg avkastning på 35 hektoliter per hektar. Den resulterande höga fruktkvaliteten bibehålls genom temperaturkontrollerad jäsning i ståltankar, följt av 15 månaders mognad i en blandning av betongtankar och 1-åriga franska barriques.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning