
Le Retout Blanc 2016
Le Retout Blanc är ett av Frankrikes mest originella och spännande vita viner!
Vinet kommer från endast 1,5 hektar i Haut-Médoc - och är en unik blandning av obskyra druvsorter som Gros Manseng, Sauvignon Gris, Savagnin och Mondeuse Blanche. Så unikt att vinet trots sin höga kvalitet inte får säljas som Bordeaux - "bara" som Vin de France.
Ett fylligt, tropiskt fruktigt vitt vin med kryddor och komplexitet från fatlagring med bärsmak. Och ett riktigt spännande alternativ till den stora vita bourgognen!
Chateau du Retout är beläget i södra Haut-Médoc. Kommunen Cussac-Fort-Médoc är gynnsamt belägen mellan de berömda Margaux och St-Julien! Slottet har ägts av familjen Kopp sedan 1950-talet och har idag 34 hektar vingårdar.
Slottets klassiska rött vin är ett av de finaste Haut-Médoc-köpen, medan det kritikerrosade vita vinet är en originell och mycket spännande blandning av förbisedda kvalitetsdruvor som Gros Manseng, Sauvignon Gris, Savagnin och Mondeuse Blanche.
Hur smakar Le Retout Blanc 2016?
Ljust gyllene i glaset. Doften är intensiv och insmickrande med toner av grapefrukt, apelsinskal, kiwi, persika och aprikos. Mineraliska inslag av flinta och subtil krydda från fatlagringen. I gommen, krämig och läcker med stor fruktintensitet och riktigt spännande mineraliska undertoner. Lång och fräsch finish med många spännande nyanser. Drick nu eller spara 5-7 år från skördeåret.
Hur är Le Retout Blanc 2016 framställt?
Le Retout Blanc 2016 är gjort på 35% Gros Manseng, 36% Sauvignon Gris, 16% Savagnin och 13% Mondeuse Blanche. Druvorna skördas för hand i två omgångar så att endast optimalt mogen frukt hittar vägen till det färdiga vinet.
80% av vinet mognar på franska barriques, varav en fjärdedel är nya. Bärrörning på Burgundy-vis ger en fyllig konsistens och en komplex smak. De sista 20% av vinet mognar med fruktkonservering i ståltankar.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning





