



Malacara Cabernet Sauvignon 2019
Malacara presenterar här en saftig, okomplicerad och otroligt lättdrucken Cabernet Sauvignon, som räddar varje grillsituation eller biffkris. 100-poängs vinmakaren Marcello Pelleriti är skicklig på att göra viner som inte når vansinniga prisnivåer!
Det här är en Cabernet Sauvignon av hög kvalitet, till ett helt surrealistiskt erbjudandepris. Köp nu och få galen "bang-for-your-buck".
Njut av vinet som ett glas för sig själv eller till saftigt kött från grillen, BBQ, korv, pasta, pizza, tapas och mys. Servera vid 15–18°C.
Hur smakar Malacara Cabernet Sauvignon 2019?
Vinet är vackert körsbärsrött i glaset. Doften bjuder på mogna svarta vinbär, björnbär, körsbär och en uttalad nyplockad, söt myntaton. Härlig frisk och fruktig känsla, som i smaken återkommer tillsammans med kaffe och choklad. Särskilt svarta vinbär och saftiga körsbär framträder i smaken, där ett härligt okomplicerat vin upplevs. Detta är vansinnigt lättdrucken Cabernet Sauvignon. Saftig, frisk och fruktintensiv. Medellång eftersmak och fina tanniner balanserar vinet i perfekt jämvikt. Drick nu eller lagra 4–6 år från skördeåret.
Hur är Malacara Cabernet Sauvignon 2019 framställt?
Vinet är gjort på 100% Cabernet Sauvignon från så kallade “ørken” vingårdar som bevattnas uteslutande med vatten som kommer från de snötäckta bergstopparna, snöfälten och glaciärerna i Anderna.
Vinet är gjort av 100% Cabernet Sauvignon-druvor från Mendoza i det högbelägna området, på över 900 meters höjd. Druvorna handplockas vid optimal mognad och transporteras varsamt till vineriet, där de dubbel-sorteras både på transportband och på ett vibrerande sorteringsbord. Musten kallmacereras i hela 72 timmar för att extrahera optimal smak och färg. Jäsningen sker traditionellt och i fruktbevarande rostfritt stål, där musten jäses temperaturstyrt vid högst 29 °C. Vinet genomgår en malolaktisk jäsning för att få den fylliga och krämiga munkänslan, och efter avslutad jäsning lagras vinet på flaska minst 6 månader innan det släpps.
Druvor
Cabernet SauvignonOm Marcelo Pelleriti

När Marcelo Pelleriti var barn klättrade han upp och ner på sin farfars vinrankor, vilket kanske bidrog till att väcka hans intresse för vinodling. Som vuxen har Pelleriti uppnått ett stort internationellt renommé. Nu är han huvudaktören vid Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stått i ”fransk” lära hos den berömde enologen Michel Rolland. Marcelo har sedan 2001 gjort vin för det familjeägda Vignobles Péré-Vergé, som äger både 100-poängsslottet La Violette i Pomerol och Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. På sommaren producerar Marcelo vin i Argentina, medan han från september till november gör toppviner i Pomerol och Saint-Émilion.
Samtidigt har Marcelo Pelleriti lanserat sina egna välrankade vinserier - bland annat ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” och ”Kauzo” – och Abremundos är historien om mötet mellan två professionella individer, som nu är nära vänner och affärspartners.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll





