Tillbaka

Manzone Dolcetto d'Alba Le Ciliegie 2017

Italien

Italien, Piemonte

13% alk.

75 cl

1 fl. per st.
249,95 SEK
6 fl. per st.
199,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
91 Point Raffaele Vecchione WinesCritic.com
91 Point WinesCritic.com

Beställ före

10 timmar 0 min

så skickar vi det idag!

Manzone Dolcetto d'Alba Le Ciliegie 2017

Italien

Italien, Piemonte

13% alk.

75 cl

Fyllig, köttig och oemotståndligt parfymerad Dolcetto från Barolo-zonen Monforte d'Alba... för under 100 kr?!

Piemonte-entusiaster kan lugnt se fram emot detta lilla mästerverk som vardagsvin från Barolo-kometen Giovanni Manzone, som rönt +90-poäng hos stora internationella recensenter.

Den varma och soliga årgången 2017 har varit extra generös mot frukten, som framstår så vänlig och läcker i glaset att smaken (liksom priset!) är omöjlig att inte älska!

Njut av den till pasta, pizza, saftiga biffar, charkuterier, ost och danska vardagsrätter. Servera vid 16–18 °C

Den familjeägda producenten Giovanni Manzone ligger i kommunen Monforte d’Alba, med den berömda Poderi Aldo Conterno som en av de närmaste grannarna. Och Manzone-familjens viner håller samma höga nivå!

Husets historia började med köpet av egendomen Ciabot del Preve 1925. Manzone-familjen började i liten skala att producera egen vin omkring 1965, och under de följande årtiondena investerade man kontinuerligt i nya parceller. I mitten av 1980-talet hade beståndet av vingårdar – och efterfrågan på Barolo – vuxit så mycket att Giovanni Manzone kunde leva på att producera vin i eget namn.

Manzone-familjens extremt branta och högt belägna toppsluttningar med mycket gamla vinstockar ger naturligt låga skördeutbyten av extraordinärt hög kvalitet. Resultatet är några av de mest koncentrerade och lagringsvärda av alla Barolo-viner.

I fältarbetet hyllar Manzone-familjen hållbara och naturliga principer, och vinplantorna odlas helt utan gödsling och utan användning av insekticider. I vineriet jäser vinet med terroirens och vinkällarens naturligt förekommande jäststammar, och vinifiering sker på traditionellt vis med långvarig maceration av druvskalen. Det tillsätts endast minimala koncentrationer av svavel, och vinerna tappas på flaska utan klarning och filtrering.

Sedan 2005 har sonen Mauro hjälpt till i företagets ledning, och 2012 följde Mauros syster Mirella efter. Mauro och Mirella har båda genomfört enologiutbildningen i Alba. Från 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fördelat på de tre cru:erna Gramolere, Bricat och Castelletto, framställer Giovanni Manzone cirka 50 000 flaskor årligen.

1 fl. per st.
249,95 SEK
6 fl. per st.
199,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
91 Point Raffaele Vecchione WinesCritic.com
91 Point WinesCritic.com

Beställ före

10 timmar 0 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Manzone Dolcetto d'Alba Le Ciliegie 2017

91 Point

Raffaele Vecchione WinesCritic.com

91 Point

WinesCritic.com

Intense on the nose thanks to the notes of wild violet, lavender and licorice. Full body, strong and vibrant tannic structure and a solid and compact finish. Nice now.

Hur smakar Manzone Dolcetto d'Alba Le Ciliegie 2017?

Intens körsbärsröd färg med violetta nyanser. Doften lockar nästan förföriskt och lekfullt med sina parfymerade, ungdomliga toner av viol, vilda hallon, svarta körsbär, björnbär och plommonskinn, som följs av fina kryddtoner samt lite mentol, lakrits och tryffelliknande skogsbotten. I munnen är den supersaftig med en rik och köttig bärfrukt som andas jovial piemontesisk äkthet – och ren, skär drickglädje! Lång, lakritstonad finish med ett perfekt avvägt och matvänligt tanninbett. Drömlik Dolcetto! Drick nu, eller spara 5–6 år från skördeåret.

Manzone Dolcetto d'Alba Le Ciliegie 2017 passar bra till...

Om Manzone

image

Den familjeägda producenten Giovanni Manzone ligger i kommunen Monforte d’Alba, med den berömda Poderi Aldo Conterno bland sina närmaste grannar. Manzone-vinerna håller samma höga klass!

Husets historia börjar med köpet av egendomen Ciabot del Preve 1925. Manzone-familjen började i liten skala producera egen vin omkring 1965, och under de följande decennierna investerade man löpande i nya parceller. Mitt i 1980-talet hade beståndet av vingårdar — och efterfrågan på Barolo — vuxit så mycket att Giovanni Manzone kunde leva på att producera vin i eget namn.

Familjens extremt branta och högbelägna toppodlingar med mycket gamla vinstockar ger naturligt låga skördeuttag av extraordinärt hög kvalitet. Resultatet är några av de mest koncentrerade och lagringsvärda av alla Barolo-viner.

I arbetet i vingården hyllar Manzone-familjen hållbara och naturliga principer, och vinstockarna odlas helt utan gödsling och utan användning av insekticider. I vineriet jäser vinerna med terroirens och vinkällarens naturligt förekommande jäststammar, och man vinifierar dem på traditionellt vis med lång maceration av druvskalen. Endast minimala mängder svavel tillsätts, och vinerna buteljeras utan klarning och filtrering.

Sedan 2005 har sonen Mauro hjälpt till i företagets ledning, och 2012 anslöt sig hans syster Mirella. Mauro och Mirella har båda studerat enologi i Alba. Från 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fördelat på de tre cru:erna Gramolere, Bricat och Castelletto, framställer Giovanni Manzone cirka 50 000 flaskor årligen.

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2017

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13 %

Servering

16-18 °C °C

Lagringspotential

2-3 år

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter