
Marcelo Pelleriti Grand Reserve Blend of Terroir 2013
Malbec i världsklass med oceaner av solmogen "fruktkraft" - parat med klassisk, "europeisk" elegans.
Marcelo Pelleriti är den första latinamerikanska vinmakaren som har fått "perfekta" 100 poäng av Robert Parker.
Marcelo har dubbelt så mycket erfarenhet som sina kollegor eftersom han arbetar med 2 årliga vinskördar. På våren i Argentina, på hösten i Pomerol och St Emilion.
"Marcelo Pelleriti" är en mycket personlig vinserie som ursprungligen var avsedd för Marcelos vänner och familj. Toppviner som kan avnjutas unga eller lagras i årtionden i källaren.
Djupt lila i glaset. Läcker doft med viol och solmogna mörka bär samt djupa inslag av lakrits, katrinplommon, cigarrlåda, örter och mokka. Mjuk, rik och intensiv i gommen med elegant syra och täta, finkorniga tanniner. Enorm finish! Drick nu eller spara 10-15 år från skördeåret.
Denna kraftfulla Malbec rekommenderas till krokmodifierat rött nötkött, lamm och grillat. Njut vid 16-18°C.
Vinmakaren Marcello Pelleriti var en "fransk" lärling till den berömde Michel Roland - och sedan 2001 har han arbetat som pendlande vinmakare på familjeägda Vignobles Péré-Vergé. Producenten står bakom 100-poängaren La Violette i Pomerol och det argentinska topphuset Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. På sommaren gör Marcello Pelleriti vin i Argentina, medan han från september till november utför vinmässiga mirakel i Pomerol.
Parallellt med detta har Marcello Pelleriti sedan 2007 lanserat sina egna högt rankade vinserier - bland annat "Marcelo Pelleriti", "Felipo Staiti", "Abremundos", "Malacara", "1853 Old Vine Estate" och "Kauzo".
Marcelo Pelleriti Grand Reserve Blend of Terroir 2013 passar bra till...
Hur är Marcelo Pelleriti Grand Reserve Blend of Terroir 2013 framställt?
2013 Grand Reserve Blend of Terroir är tillverkad av 70% Malbec, 20% Petit Verdot och 10% Cabernet Franc. De handskördade druvorna kommer från fält som ligger på 1000 meters höjd, särskilt från zonerna La Consulta och Vista Flores (Uco Valley, Mendoza).
Rigorös druvsortering följs av kall maceration vid 8°C före 10-15 dagars spontan mikrojäsning på 225 liters franska ekfat (inspirerat av Chateau La Violette, Pomerol). 5-10% hela druvklasar (med stjälkar) för extra elegans och komplexitet. Pigéage och fatrotation optimerar den skonsamma extraktionen av färg, smak och tanniner. Vinet lagras i 16-22 månader på små franska fat, varav 20% är nya, och 18 månader på flaska. Total produktion: 3,929 flaskor.
Om Marcelo Pelleriti

När Marcelo Pelleriti var barn klättrade han upp och ner på sin farfars vinrankor, vilket kanske bidrog till att väcka hans intresse för vinodling. Som vuxen har Pelleriti uppnått ett stort internationellt renommé. Nu är han huvudaktören vid Monteviejo vineriet i Uco Valley, Mendoza, Argentina. Pelleriti har stått i ”fransk” lära hos den berömde enologen Michel Rolland. Marcelo har sedan 2001 gjort vin för det familjeägda Vignobles Péré-Vergé, som äger både 100-poängsslottet La Violette i Pomerol och Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. På sommaren producerar Marcelo vin i Argentina, medan han från september till november gör toppviner i Pomerol och Saint-Émilion.
Samtidigt har Marcelo Pelleriti lanserat sina egna välrankade vinserier - bland annat ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipe Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” och ”Kauzo” – och Abremundos är historien om mötet mellan två professionella individer, som nu är nära vänner och affärspartners.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning










