
Markowitsch, Grüner Veltliner 2018
Det är lätta och krispiga vita viner som det här, med klassiska toner av grönt äpple, gul mirabelle och vitpeppar, som har gjort Grüner Veltliner till en världsomspännande succé.
Gerhard Markowitschs populära Grüner Veltliner är helt enkelt slukande läcker...
Rekommenderas till sallader, ångad fisk och skaldjur, sushi, crudités och lättare tapas. Njut av trä: 8-10°C.
Carnuntum är idag känt för ambitiösa, sensationellt fruktiga men ändå eleganta röda viner med mogna tanniner - och ingen levererar bättre än Gerhard Markowitsch. Men glöm inte att Markowitsch också producerar utmärkta Grüner Veltliner och Chardonnay vita viner!
Efter utbildningsresor till Bordeaux och Toscana tog han 1990 över sin fäderneärvda gård med blandad kultur, för att bara 9 år senare få utmärkelsen "Österrikes bästa vinmakare" (Falstaff Magazin).
Hur smakar Markowitsch, Grüner Veltliner 2018?
Kristallklart med gröna nyanser. Nosen är frisk och aromatisk med granny smith-äpple, gul mirabelle, krusbär, rökig flinta och vitpeppar. Frisk, krispig och uppfriskande i gommen med ljus och läcker frukt, kompletterad med salt mineralitet, grapefruktskal och vitpeppar i den aptitretande avslutningen. Drick nu eller spara 3-4 år från skördeåret.
Om Markowitsch

Carnuntums kung. Punkt. Gerhard Markowitsch är den geniale österrikiske vinmakaren som med sin serie av mirakulösa rödviner har satt den 900 hektar stora vinregionen Carnuntum på världskartan.
Efter studieresor till Bordeaux och Toscana tog den unge och ambitiöse Gerhard 1990 över fädernegården med blandbruk, för att bara nio år senare kunna hyllas som "Østrigs bedste vinmager" i Falstaff Magazin.
Ett genombrott av episka proportioner följde när en österrikisk lilliputt slogs mot en burgundisk jätte: en Pinot Noir Reserve från Gerhard Markowitsch besegrade Romanée-Conti La Tache i en blindprovning! Händelsen skickade chockvågor genom hela vinvärlden... en ny stjärna var född!
Från samma terroirer som nämnda reserve-flaggskep (närmare bestämt från de svala och kalkrika enskilda vingårdslägena Ried Kirchtal och Ried Scheibner vid byn Höflein) gör Markowitsch en billigare Pinot Noir som är så bra och så välrecenserad att man skäms ordentligt över att kalla den ett basvin!
Men för Österrikes främste producent av rödvin tar festligheterna inte slut vid Pinot Noir… Från sitt toppmoderna vineri i Göttlesbrunn lanserar Markowitsch den ena högt recenserade praktrödvinen efter den andra: från Bordeaux- och Bolgheri-inspirerade kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) till österrikiska specialiteter på St-Laurent, Blaufränkisch och Zweigelt. Glömde vi de vita Grüner Veltliner Alte Reben och Meursault-dödaren Chardonnay Schüttenberg? 90+ poäng över hela linjen…
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Vikt
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning