
Markowitsch Pinot Noir Reserve 2017
Den österrikiska Burgundy-dödaren är tillbaka - med 95 solida poäng från vinguiden Falstaff!
Danska vinhandlare använder ofta uttrycket Burgundy killers för att beskriva Pinot Noir som inte kommer från Bourgogne. I själva verket levererar dessa viner vanligtvis utsökt pinot noir-frukt, men inte det djup och den komplexitet som är kännetecknet för Bourgogne. Vi kallar Markowitsch Pinot Noir Réserve för en Bourgogne-dödare eftersom den i en tidigare årgång slog La Tache från Domaine de la Romanée Conti i en blindprovning, och eftersom den verkligen levererar samma komplexitet och elegans som en Bourgogne som är minst dubbelt så dyr.
Transparent rubinrött med eleganta aromer av nypon, skogsbär, apelsinskal och röda körsbär. Lyxiga inslag av kryddnejlika, lakrits och mokka. I gommen kombineras Grand Cru-intensitet med en slank och elegant struktur. Lång, silkeslen och något kryddig avslutning. Enorm Pinot! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Rekommenderas till fjäderfä, fågelvilt, ljust kött, inälvsmat, svamp och mogna ostar. Njut av vinet vid 15-17°C
Den 900 hektar stora lilla österrikiska vinregionen Carnuntum är känd för sina ambitiösa, sensationellt fruktiga men ändå eleganta viner, och ingen levererar bättre än den unika Gerhard Markowitsch.
Efter utbildningsresor till Bordeaux och Toscana tog Gerhard 1990 över sin anrika vingård med blandad kultur, för att 9 år senare få utmärkelsen "Österrikes bästa vinmakare" - Falstaff Magazin.
Markowitsch Pinot Noir Reserve 2017 passar bra till...
Hur är Markowitsch Pinot Noir Reserve 2017 framställt?
Ried Scheibner 2017 är tillverkat av 100% Pinot Noir, handskördad från den kalkrika och vindblåsta enskilda vingården Scheibner. Musten spontanjäses i öppna träfat, varefter vinet mognar i 16 månader på 228- och 500-litersfat.
Druvor
Pinot NoirOm Markowitsch

Carnuntums kung. Punkt. Gerhard Markowitsch är den geniale österrikiske vinmakaren som med sin serie av mirakulösa rödviner har satt den 900 hektar stora vinregionen Carnuntum på världskartan.
Efter studieresor till Bordeaux och Toscana tog den unge och ambitiöse Gerhard 1990 över fädernegården med blandbruk, för att bara nio år senare kunna hyllas som "Østrigs bedste vinmager" i Falstaff Magazin.
Ett genombrott av episka proportioner följde när en österrikisk lilliputt slogs mot en burgundisk jätte: en Pinot Noir Reserve från Gerhard Markowitsch besegrade Romanée-Conti La Tache i en blindprovning! Händelsen skickade chockvågor genom hela vinvärlden... en ny stjärna var född!
Från samma terroirer som nämnda reserve-flaggskep (närmare bestämt från de svala och kalkrika enskilda vingårdslägena Ried Kirchtal och Ried Scheibner vid byn Höflein) gör Markowitsch en billigare Pinot Noir som är så bra och så välrecenserad att man skäms ordentligt över att kalla den ett basvin!
Men för Österrikes främste producent av rödvin tar festligheterna inte slut vid Pinot Noir… Från sitt toppmoderna vineri i Göttlesbrunn lanserar Markowitsch den ena högt recenserade praktrödvinen efter den andra: från Bordeaux- och Bolgheri-inspirerade kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) till österrikiska specialiteter på St-Laurent, Blaufränkisch och Zweigelt. Glömde vi de vita Grüner Veltliner Alte Reben och Meursault-dödaren Chardonnay Schüttenberg? 90+ poäng över hela linjen…
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning