
Marquis De Libarde Saint-Emilion Grand Cru 2018 ØKO
En ekologiskt certifierad St-Émilion Grand Cru från årgång 2018... till det priset?
Marquis de Libardes utmärkta betyg är verkligen inte unika för den kvalitetsmedvetna producenten Vignobles Gabriel, som har fått flera 90+ betyg från Wine Enthusiast under de senaste åren
Även om årgången 2018 har välsignat vinodlarna i Saint-Émilion med en skörd av vackert mogna druvor lämnar Marquis de Libarde inget åt slumpen.
En tidig gallring av druvklasarna, så kallad grön skörd, resulterar i lägre druvskördar med extra hög kvalitet. Dessutom gör producenten det lilla extra med skörd på parceller och vinifiering innan den färdiga blandningen sköts om i 12 månader på 225 liters barriquefat - 20% helt nya.
Njut av det till saftigt kött, confiterad anka, fågel, lamm, svamprätter, robusta tapas och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Hur smakar Marquis De Libarde Saint-Emilion Grand Cru 2018 ØKO?
Marquis de Libarde 2018 presenterar sig mörkt körsbärsrött med en svart kärna... Nosen utlovar stor och läcker fatkryddad Saint-Émilion Grand Cru med mörkfruktiga aromer av viol, färsk mynta, svarta vinbär, blå plommon och svarta körsbär som snabbt får sällskap av skogsmark, mörk choklad, cederträ och rostade kaffebönor... I munnen elegant som silke med vibrerande mörkfruktig karaktär. Det här är ett oerhört läckert vin från högra stranden med mjuka tanniner och fint balanserade fatkryddor i den långa eftersmaken. Utmärkt köp!
Marquis De Libarde Saint-Emilion Grand Cru 2018 ØKO passar bra till...
Hur är Marquis De Libarde Saint-Emilion Grand Cru 2018 ØKO framställt?
Vinet är gjort på 75-80% Merlot och 20-25% Cabernet Sauvignon från utvalda parceller i appellationen St-Émilion Grand Cru. Druvkvaliteten upprätthålls med metoder som grön skörd och strikt druvsortering, medan skörd och vinifiering parcell för parcell ger perfekta förutsättningar för sammansättningen av den slutliga blandningen. Före jäsningen kallmacereras druvorna i 4-5 dagar för att främja extraktionen av färg och aromer. Efter jäsningen får druvorna macerera i ytterligare 15-20 dagar för optimal extraktion av färg, smak och tanniner. Vinet avslutas med 12 månaders lagring på 225 liters franska barriques, varav 20% är helt nya.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll