
Mas de Cadenet Grande Garde Côtes de Provence Sainte Victoire 2017
En gastronomisk rosé i Michelin-klassen. Certifierad ekologisk.
Familjen Negrels absoluta flaggskepp "Grande Garde" görs på egna druvor från gamla vinstockar i Provence Cru "Sainte Victoire". Höjd till "burgundiska" höjder efter 8 månader på franska fat.
Stilen är en slags T-korsning mellan krispig Cote de Provence rosé, smörig Meursault och mineralig Chablis. En munfull av himlen - och snart blir det mer!
Njut av det till stekt skaldjur, lätta asiatiska rätter, svamprätter, grillat kött, tapas. Serveras vid 10-14°C
Mas de Cadenet är vackert beläget nedanför berget Sainte Victoire, nära Aix-en-Provence. Vin har producerats här sedan romartiden, men Mas de Cadenets historia började egentligen 1813 när familjen Negrel köpte vingården.
Idag, mer än 200 år senare, drivs Mas de Cadenet av Guy Negrel och hans barn Maud och Matthieu Negrel.
Sedan 2011 har Maud och Matthieu utökat produktionen med vinmärket Famille Negrel, som erbjuder nya viner från flera olika terroirer i Provence och södra Frankrike. Förutom hemregionen Sainte Victoire omfattar dessa appellationer som Cotes de Provence, Bandol och IGP Mediterranée.
Familjens ekologiskt certifierade roséviner har legendarisk status i Frankrike - och har valts ut till vinlistorna på 15 av landets restauranger med Michelinstjärnor. Lägg därtill en rad +90-betyg från stora internationella recensenter.
Hur smakar Mas de Cadenet Grande Garde Côtes de Provence Sainte Victoire 2017?
Ljusrosa i glaset med intensiva och eleganta smaker av jordgubbar, apelsinskal, kvitten, rökig flinta och muskotnöt. Krämig och rik i gommen med delikat jordgubbsfrukt och utsökt kryddighet från fatet. Lång, delikat avslutning - med mineralitet i världsklass! Drick nu eller spara 4-6 år från skördeåret.
Mas de Cadenet Grande Garde Côtes de Provence Sainte Victoire 2017 passar bra till...
Hur är Mas de Cadenet Grande Garde Côtes de Provence Sainte Victoire 2017 framställt?
Grande Garde 2017 är tillverkat av 70% Grenache och 30% Syrah, handplockade under de svala morgontimmarna. Familjen Negrel väljer ut druvorna till sitt flaggskepp från särskilt gamla vinstockar i Cote de Provence-Cru'en "Sainte Victoire".
Musten jäser på helt nya till 5 år gamla franska ekfat, varefter vinet lagras på fat i 8 månader med batonnage som i Bourgogne.
Om Famille Negrel
Mas de Cadenet ligger vackert beläget nedanför Mont Sainte‑Victoire, nära Aix‑en‑Provence. Här har man producerat vin sedan romartiden, men Mas de Cadenets historia börjar på allvar 1813 när familjen Negrel köpte vingården.
Idag, mer än 200 år senare, drivs Mas de Cadenet av Guy Negrel tillsammans med barnen Maud och Matthieu Negrel.
Sedan 2011 har just Maud och Matthieu utökat produktionen med vinmärket Famille Negrel, som erbjuder nya viner från flera olika terroirer i Provence och södra Frankrike. Förutom hembygden Sainte Victoire rör det sig om appellationer som Côtes de Provence, Bandol och IGP Méditerranée.
Familjens ekologiskt certifierade roséviner har legendarisk status i Frankrike – och är utvalda till vinlistor på 15 av landets Michelinrestauranger. Lägg därtill en rad +90‑betyg hos de stora internationella recensenterna.
Sedan 2011 har just Maud och Matthieu utökat produktionen med vinmärket Famille Negrel, som erbjuder nya viner från flera olika terroirer i Provence och södra Frankrike. Förutom hembygden Sainte Victoire rör det sig om appellationer som Côtes de Provence, Bandol och IGP Méditerranée.
Familjens ekologiskt certifierade roséviner har legendarisk status i Frankrike – och är utvalda till vinlistor på 15 av landets Michelinrestauranger. Lägg därtill en rad +90‑betyg hos de stora internationella recensenterna.
Visst, familjen Negrels rosévin är något alldeles särskilt – smaka själv!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning













