





Medici Ermete I Quercioli Grasparossa Amabile
Det är en gåta för oss hur en seriös Lambrusco från en topproducent som Medici Ermete kan säljas för så små slantar...!
I Quercioli är gjord på toppdruvan Grasparossa, som åtnjuter hög anseende nere i det Lambrusco-glada Italien. Och entusiasmen är lätt att förstå...
Vinet är Amabile, det vill säga halvsöt, men den lilla sötman får ett fint motspel av friskhet och bubblor, så I Quercioli på inget sätt blir ”söt-söt”. Vi har testat vinet många gånger, och det smakar alltid HELT fantastiskt.
Njut av den som sällskapsvin utan mat eller servera till ost- och charkbordet. Underbart vin!
Njut av de mångsidiga röda bubblorna som aperitif – eller till fruktdesserter, pizza, antipasti och allt gott från sommargrillen! Servera vid 6–10 °C
Hur smakar Medici Ermete I Quercioli Grasparossa Amabile?
Nyskänkt visar Quercioli Grasparossa Amabile sig djupt körsbärsröd med violett kant... En ren njutning för näsan med sitt överflöd av violer och lavendel samt söta och friska frukter som smultron och mörka körsbär. Diskreta inslag av italienska örter som salvia, mynta och anis... Smaken är sprudlande och imponerande intensiv. Den mjuka och angenämt söta frukten balanseras väl av vinets livliga friskhet och härliga bubblor. En synnerligen charmig välkomstdrink – och ett förvånande mångsidigt matvin! Drick nu, eller lagra 2–3 år.
Medici Ermete I Quercioli Grasparossa Amabile passar bra till...
Hur är Medici Ermete I Quercioli Grasparossa Amabile framställt?
Vinet är framställt på 100 % Lambrusco Grasparossa, som topproducenten Medici Ermete selekterar från sina egna vingårdar i Castelvetro, Modena. Vinet får sina bubblor och sin naturliga sötma genom partiell jäsning i ståltank under tryck – enligt den klassiska Lambrusco-metoden.
Druvor
GrasparossaOm Medici Ermete
’’Lambrusco-boomet’’ är på sin höjd under 1970‑talet, varefter det i slutet av 1980‑talet börjar gå tillbaka, då Lambrusco förlorar sitt goda rykte eftersom en rad viner av tvivelaktig kvalitet exporteras. Vid den här tiden ligger fokus på kvantitet framför kvalitet.
Det blir den fjärde generationen i familjen Medici, Alberto och Pierluigi Medici, som kommer att revolutionera produktionen av Lambrusco. De planterar om vingårdarna och begränsar skördeutbytet avsevärt genom strikt urval av druvor, och 1993 tilldelas en av vingårdarna vid namn ’’Concerto’’ cru‑status.
Huset har sitt säte i hjärtat av Emilia‑Romagna i Reggio Emilia, där den italienska flaggan ’föddes’, och som dessutom är känt för sin rika gastronomi och livsmedel som parmesan, parmaskinka och balsamico.
Idag äger familjen Medici omkring 80 hektar vingårdar, som alla odlas ekologiskt, och de exporterar till mer än 70 länder i världen; ett bevis på deras framgång och extrema skicklighet inom Lambrusco‑produktion, som familjen successivt fått gedigen erfarenhet av. Medici Ermete, som specialiserat sig på Lambrusco‑produktion, åtnjuter stort erkännande för sina viner i hela världen.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Näringsinnehåll
Allergener












