
Medici Ermete I Quercioli Lambrusco Reggiano Secco
Året är 1890. Det var ett avgörande år för familjen Medici när Remigio Medici, som redan ägde tre mycket framgångsrika tavernor, bestämde sig för att grunda en vingård. Sonen Ermete utvidgade familjeföretaget ytterligare, och sedan tog det fart på allvar under sönerna Valter och Giorgio, som började exportera vinerna och utvidga varumärket. Deras långa historia börjar här. "Lambrusco-boomen" nådde sin kulmen på 1970-talet och började sedan avta i slutet av 80-talet, då Lambrusco förlorade sitt goda namn på grund av exporten av ett brett utbud av viner av tvivelaktig kvalitet. I det här läget ligger fokus på kvantitet i stället för kvalitet. Det blir den fjärde generationen av familjen Medici, Alberto och Pierluigi Medici, som kommer att revolutionera produktionen av Lambrusco. De återplanterar fälten och begränsar avkastningen avsevärt genom strikt druvurval, och 1993 fick ett av fälten med namnet "Concerto" cru-status. Huvudkontoret ligger i hjärtat av Emilia-Romagna i Reggio Emilia, där den italienska flaggan "föddes" och som också är känt för sin rika gastronomi och livsmedel som parmesan, parmaskinka och balsamvinäger. Idag äger familjen Medici cirka 80 hektar vingårdar i Emilia-Romagna, alla ekologiskt odlade och exporterade till mer än 70 länder runt om i världen; ett bevis på deras framgång och extrema skicklighet i Lambrusco-produktion, där familjen har fått solid erfarenhet. Medici Ermete specialiserar sig på Lambrusco-produktion och är mycket uppskattat för sina viner runt om i världen.
Hur smakar Medici Ermete I Quercioli Lambrusco Reggiano Secco?
Nyhällt skummar vinet med mörk körsbärsfärg och en frisk, violett kant... Nosen är fylld av nyplockade blommor och den mest utsökta bärfrukten! Rosor, violer och lavendel förenas med smultron, körsbär och svarta vinbär i en extremt väldoftande fruktcocktail! Fina inslag av örter, bubbelgum och jäst. Mjuk och behagligt skummig på tungan med en vänlig liten fruktsötma. Eftersmaken är rik, lång och uppfriskande. En klassisk och seriös röd Lambrusco - för mat och nöje! Drick nu eller spara i 3-4 år.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Medici Ermete I Quercioli Lambrusco Reggiano Secco passar bra till...
Om Medici Ermete
’’Lambrusco-boomet’’ var på topp under 1970‑talet, varefter det i slutet av 1980‑talet började gå tillbaka, då Lambrusco förlorade sitt goda rykte eftersom en lång rad viner av tvivelaktig kvalitet exporterades. Vid den här tiden låg fokus på kvantitet snarare än kvalitet.
Det blir fjärde generationen i familjen Medici, Alberto och Pierluigi Medici, som kommer att revolutionera produktionen av Lambrusco. De planterar om vingårdarna och minskar avkastningen avsevärt genom strikt selektion av druvor, och 1993 tilldelas en av gårdarna, namngiven ’’Concerto’’, cru-status.
Huset har sitt säte i hjärtat av Emilia‑Romagna, i Reggio Emilia, där den italienska flaggan föddes, och som dessutom är känt för sin rika gastronomi och livsmedel som parmesan, parmaskinka och balsamico.
Idag äger familjen Medici cirka 80 hektar vingårdar i Emilia‑Romagna, som alla odlas ekologiskt, och de exporterar till mer än 70 länder; ett bevis på deras framgång och stora skicklighet inom Lambrusco‑produktion, som familjen med tiden fått gedigen erfarenhet av. Medici Ermete, som specialiserat sig på Lambrusco‑produktion, åtnjuter stor erkänsla för sina viner över hela världen.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener