
Medici Ermete "Le Grotte" Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Dolce
Året är 1890. Det var ett avgörande år för familjen Medici när Remigio Medici, som redan ägde tre mycket framgångsrika tavernor, bestämde sig för att grunda en vingård. Sonen Ermete utvidgade familjeföretaget ytterligare, och sedan tog det fart på allvar under sönerna Valter och Giorgio, som började exportera vinerna och utvidga varumärket. Deras långa historia börjar här. "Lambrusco-boomen" nådde sin kulmen på 1970-talet och började sedan avta i slutet av 80-talet, då Lambrusco förlorade sitt goda namn på grund av exporten av ett brett utbud av viner av tvivelaktig kvalitet. I det här läget ligger fokus på kvantitet i stället för kvalitet. Det blir den fjärde generationen av familjen Medici, Alberto och Pierluigi Medici, som kommer att revolutionera produktionen av Lambrusco. De återplanterar fälten och begränsar avkastningen avsevärt genom strikt druvurval, och 1993 fick ett av fälten med namnet "Concerto" cru-status. Huvudkontoret ligger i hjärtat av Emilia-Romagna i Reggio Emilia, där den italienska flaggan "föddes" och som också är känt för sin rika gastronomi och livsmedel som parmesan, parmaskinka och balsamvinäger. Idag äger familjen Medici cirka 80 hektar vingårdar i Emilia-Romagna, alla ekologiskt odlade och exporterade till mer än 70 länder runt om i världen; ett bevis på deras framgång och extrema skicklighet i Lambrusco-produktion, där familjen har fått solid erfarenhet. Medici Ermete specialiserar sig på Lambrusco-produktion och är mycket uppskattat för sina viner runt om i världen.
Hur smakar Medici Ermete "Le Grotte" Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Dolce?
Le Grotte är nyhällt och har en vacker körsbärsröd färg med en mörklila kant... En ren njutning för näsan med sitt överflöd av violer och lavendel samt söta och färska frukter som smultron och mörka körsbär. Subtila inslag av italienska örter som salvia, mynta och anis... Smaken är sprudlande och imponerande intensiv. Den mjuka och behagligt söta frukten balanseras snyggt av vinets livliga friskhet och härliga bubblor. En mycket charmig välkomstdrink - och ett otroligt mångsidigt matvin! Drick nu eller spara i 2-3 år.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Medici Ermete "Le Grotte" Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Dolce passar bra till...
Om Medici Ermete
’’Lambrusco-boomet’’ är som störst på 1970‑talet, varefter det i slutet av 1980‑talet börjar vända, och Lambrusco förlorar sitt goda rykte eftersom en lång rad viner av tvivelaktig kvalitet exporteras. Vid den här tiden ligger fokus på kvantitet snarare än kvalitet.
Det blir fjärde generationen av Medici-familjen, Alberto och Pierluigi Medici, som kommer att revolutionera produktionen av Lambrusco. De återplanterar odlingarna och begränsar utbytet avsevärt genom strikt druvselektion, och 1993 tilldelas en av odlingarna vid namn ’’Concerto’’ cru-status.
Huset har sitt säte i hjärtat av Emilia-Romagna i Reggio Emilia, där den italienska flaggan blev ’født’, och som dessutom är känt för sin rika gastronomi och livsmedel som parmesan, parmaskinka och balsamico‑vinäger.
Idag äger Medici-familjen omkring 80 hektar vingårdar i Emilia-Romagna, som alla odlas ekologiskt, och de exporterar till mer än 70 länder världen över; ett bevis på deras framgång och stora skicklighet inom produktionen av Lambrusco, som familjen med tiden skaffat sig gedigen erfarenhet av. Medici Ermete, som specialiserat sig på Lambrusco-produktion, åtnjuter stort erkännande för sina viner i hela världen.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener