
Melting Pot Rioja "High Terroir" 2016
Tre oenologer, en Rioja-blandning i världsklass. Den argentinske 100-poängaren Marcelo Pelleriti har tillsammans med sina vänner José Luis Ruiz och Mikael Laizet fått tillgång till exklusiva druvor från några av de högsta kalkrika terroirerna i Rioja.
Produktionen är minimal och kvaliteten är i toppklass. En Rioja i modern stil där fatet tonats ned till förmån för terroirtypisk mineralitet och frukt. Hinkar med frukt!
Vi har förhandlat fram ett unikt pris för detta välrenommerade vin, som är en utmanare till titeln årets bästa köp från Rioja.
Hur smakar Melting Pot Rioja "High Terroir" 2016?
Mörk och tät rubinröd färg med intensiva aromer av hallon, jordgubbar, körsbär och björnbär. Djupa inslag av tobak, katrinplommon och engelsk lakrits. I munnen är det slukarglädje med saftiga, mjuka fruktsmaker som behagligt balanseras av mjuka tanniner och en frisk underton. Lång, nyanserad avslutning med subtila inslag av bacon och torkat kött. Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Melting Pot Rioja "High Terroir" 2016 passar bra till...
Hur är Melting Pot Rioja "High Terroir" 2016 framställt?
Melting Pot Rioja High Terroir är gjort på 85% Tempranillo, 10% Garnacha och 5% Graciano från några av Riojas högst belägna vingårdar, där den kalkhaltiga jorden i kombination med svala nätter skapar Rioja med extraordinär finess och elegans.
Hela druvklasar väljs noggrant ut för hand så att endast frukt av högsta kvalitet hittar vägen till det färdiga vinet. Vinet får en balanserad fatkrydda och ett djup i smaken efter 9 månaders lagring på franska ekfat.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning











