



Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino "Paolus" 2018
Ett av årets mest efterlängtade Brunello-släpp... Och alla våra förväntningar infrias till fullo.
Sedan Molino di Sant'Antimos 97-poängare i Decanter slog igenom för några år sedan har deras Brunello blivit en av våra mest eftertraktade - särskilt som priset mirakulöst nog har hållit sig i den sympatiska änden av skalan.
Familjen Vittori har kanske bara 11 hektar, men kvaliteten från deras solvända fält i Brunello-subzonen i Castelnuovo dell'Abate är oöverträffad. I den nya årgången 2018 kan du se fram emot en otroligt saftig och silkeslen Brunello med mjuka tanniner, lockande intensitet och perfekt balanserad fatkrydda.
Detta är klassisk, terroir-trogen Brunello när den är som mest övernaturligt bra, utsökt och charmig för priset!
Njut av det till rött nötkött, lamm, matiga pastarätter, italienska specialiteter och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Molino di Sant'Antimo Brunello di Montalcino "Paolus" 2018?
Molino di Sant'Antimos Brunello 2018 presenterar sig med en ljus körsbärsröd färg med en liten orange tegelsten i kanten. Nosen visar Brunello-klassen med en lockande doft av nyplockade rosor, violer, tranbär, körsbär och plommon, som efter några virvlar i glaset får sällskap av våta ekfat, svamp, kamfer, rosmarin, tobak, russin och läder. Det är nästan hypnotiserande gott att känna doften! På tungan mjuk och nästan burgundisk flytande. Saftigt, silkeslent och utsökt med en smakrik örtighet och framträdande terroirkaraktär. Komplex, munrengörande avslutning med fina tanniner och inslag av svarta teblad. En annan stor Brunello från Molino di Sant'Antimo! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Om Molino di Sant'Antimo

Är du inte på humör att betala 1 500 kr för Brunello från 100-poängshuset Poggio di Sotto?
Prova då grannen Molino di Sant’Antimo! Vi talar om samma exklusiva Brunello-subzon, Castelnuovo dell’Abate, och samma stil med traditionell lagring på stora slavonska ekfat.
Molino di Sant’Antimo producerar seriös Brunello. För 40 år sedan var Carlo Vittori en eftertraktad vinmakare som skapade toppviner för flera av de stora Brunello-husen. I början av 1980-talet började han köpa upp vingårdar för att förverkliga sin stora dröm: att göra eget vin.
Valet föll på högt belägna, söder- och sydvästvända parceller i södra Montalcino, mitt mellan klostret Abbazia di Sant’Antimo och floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, uppkallat efter en lokal vattenkvarn från 1200-talet, räknas idag som en av pionjärerna för Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvända sluttningarna ger Sangiovese med kraft och koncentration, medan användningen av stora traditionella fat främjar ett autentiskt uttryck av druvsort och terroir. Sedan 2012 görs husets viner av Carlos dotter, Valeria Vittori, som är utbildad oenolog vid universitetet i Florens:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trots imponerande omdömen – upp till 97 poäng – har familjen behållit en mycket sympatisk prisnivå för såväl Brunello-vinerna som för husets populära supertoscanare, Asso, Ommio och Perpaolo. Senaste tillskottet är den chabliskrämiga och extremt vackra Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll