
Molino di Sant'Antimo Vinlåda
Unik Vinlåda från vårt favoritfamiljehus i Toscana!
Vi har i åratal velat komponera en Vinlåda från det populära Molino di Sant’Antimo. Problemet har varit att vi aldrig haft tillräckligt många flaskor i lager — och så är det i princip fortfarande.
Därför har de två vinintresserade systrarna, Valeri och Giulia, helt extraordinärt gjort 100 lådor på sin vingård och skickat dem till oss, så att du nu kan njuta av 6 utmärkta viner – allt från en 95-poängs Brunello och mineralisk Chardonnay till en Supertoscaner som normalt inte säljs utanför gården.
Med vår entusiasm följer en försiktigt höjd pekfinger – tveka inte att köpa, det kommer att bli kamp om varenda en av de 100 vinlådorna!
Vinlådan innehåller:
1 fl. Molino di Sant’Antimo Brunello di Montalcino 2017
”95 point. Komplet og kompleks. Intet mindre.” – Flaskehalsen
”95 point. Utroligt charmerende.” – WineWherever
Wow! Det här är nästan för bra för att vara sant...
Om elaka tungor skulle påstå att Brunello 2017 ligger långt efter 2015 och 2016 i kvalitet, så skänk dem vänligen ett glas Molino di Sant’Antimo 2017.
1 fl. Molino di Sant’Antimo Perpaolo 2018
"93 point. "Valeri laver rigtig god Brunello, og hun kan også godt finde ud af at få en Cabernet Sauvignon til at hænge sammen" – WineWherever
Perpaolo 2018 kommer från vingårdar i Montalcino — i omedelbar närhet av flera Brunello-odlingar.
Bredvid några av Italiens mest exklusiva viner växer Cabernet Sauvignon-druvorna som används till Perpaolo. I stil och uttryck påminner den mycket om vinerna från Bolgheri, samtidigt som man känner Brunello-områdets särskilda karaktär och smakstyrka.
1 fl. Molino di Sant’Antimo Ommio Merlot 2019
"93 points. Polished and pretty." - James Suckling
Merlot planterad på Montalcino-vingårdar i Brunello-land? Dessutom omhändertagen som en Brunello med 10 månaders lagring på 225 L barriquefat? En fantastisk supertoscaner som normalt bara säljs på gården!
1 fl. Molino di Sant’Antimo Asso 2019
Med storhiten Asso tar brunellohuset Molino di Sant’Antimo supertoscaner-genren till next level…
Den perfekt fatlagrade rött vinet har de helt rätta "Brunello-ingredienserna" och är baserad på Sangiovese-druvor från utvalda parceller i Montalcino. Med extra ”supertoscansk” färgdjup och silkeslen textur från 15% Merlot!
1 fl. Molino di Sant’Antimo Gina IGT Rosé 2020
Molino di Sant’Antimo har länge gått och funderat på idén att göra en rosé och i 2020-årgången var druvkvaliteten så god att de helt enkelt MÅSTE göra rosé – vilken debut! En elegant, floral och seriös rosé som kan mäta sig med de bästa från Provence.
1 fl. Molino di Sant’Antimo Il Bianco Chardonnay 2021
Stilen är sval, citrusfrisk och mineralisk som en äkta Chablis tack vare det perfekta läget högst upp på kullen vid huset, 300 meter över havet, där vingårdarna vetter mot nordost.
Om Molino di Sant’Antimo
Molino di Sant’Antimo hör till eliten bland Brunello-producenterna. För 40 år sedan var Carlo Vittori en eftertraktad vinmakare som skapade toppviner för flera av de stora Brunello-husen. I början av 1980-talet började Carlo köpa vingårdar för att förverkliga sin stora dröm: att göra sitt eget vin. Valet föll på högt belägna, syd- och sydvästvända parceller i södra Montalcino, mitt mellan klostret Abbazia di Sant’Antimo och floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, uppkallat efter en lokal vattenkvarn från 1200-talet, räknas i dag bland pionjärerna för Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate. De sydvända sluttningarna ger Sangiovese med kraft och koncentration, medan användningen av stora traditionella fat främjar ett autentiskt uttryck av druvsort och terroir. Idag görs gårdens viner av Carlo Vittoris dotter, Valeri. Trots imponerande betyg — ända upp till 97 poäng — har familjen Vittori behållit en mycket sympatisk prisnivå. Både för Brunello och för gårdens populära supertoscaner, Asso och Perpaolo.
Om Molino di Sant'Antimo

Är du inte på humör att betala 1 500 kr för Brunello från 100-poängshuset Poggio di Sotto?
Prova då grannen Molino di Sant’Antimo! Vi talar om samma exklusiva Brunello-subzon, Castelnuovo dell’Abate, och samma stil med traditionell lagring på stora slavonska ekfat.
Molino di Sant’Antimo producerar seriös Brunello. För 40 år sedan var Carlo Vittori en eftertraktad vinmakare som skapade toppviner för flera av de stora Brunello-husen. I början av 1980-talet började han köpa upp vingårdar för att förverkliga sin stora dröm: att göra eget vin.
Valet föll på högt belägna, söder- och sydvästvända parceller i södra Montalcino, mitt mellan klostret Abbazia di Sant’Antimo och floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, uppkallat efter en lokal vattenkvarn från 1200-talet, räknas idag som en av pionjärerna för Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvända sluttningarna ger Sangiovese med kraft och koncentration, medan användningen av stora traditionella fat främjar ett autentiskt uttryck av druvsort och terroir. Sedan 2012 görs husets viner av Carlos dotter, Valeria Vittori, som är utbildad oenolog vid universitetet i Florens:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trots imponerande omdömen – upp till 97 poäng – har familjen behållit en mycket sympatisk prisnivå för såväl Brunello-vinerna som för husets populära supertoscanare, Asso, Ommio och Perpaolo. Senaste tillskottet är den chabliskrämiga och extremt vackra Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning





