Tillbaka

Molino di Sant'Antimo Perpaolo 2018

Italien

Italien, Toscana

14,5% alk.

75 cl

1 fl. per st.
379,95 SEK
6 fl. per st.
314,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
92 Point Mad og Monopolet
91 Point WinesCritic.com
90 Point James Suckling

Beställ före

6 timmar 26 min

så skickar vi det idag!

Molino di Sant'Antimo Perpaolo 2018

Italien

Italien, Toscana

14,5% alk.

75 cl

"93 point. "Valeri laver rigtig god Brunello, og hun kan også godt finde ud af at få en Cabernet Sauvignon til at hænge sammen"" - Winewherever, Rasmus Christensen

"92 point. Perfekt kombination af tørhed og frugtsødme, som de formår at lave i Montalcino" - Mad og Monopolet

Bolgheri möter Brunello…!

Perpaolo kommer från vingårdar i Montalcino – intill flera Brunello-vingårdar – men är inte en Brunello, eftersom druvsorten är 100 % Cabernet Sauvignon.

Det är långt ifrån första gången som Cabernet Sauvignon förekommer i Toscanas viner. Bordeauxdruvan används också i världsberömda supertoscanare som Tignanello, Sassicaia och Orma… Här är en potent och cool Cabernet i bästa Bolgheri-stil.

Alla fans av Cabernet från den nya och gamla världen kan lugnt lägga till det här saftiga och smakrika vinet i sin samling. Perfekt att lagras i källaren eller bara njuta av nu…

Servera till nötkött eller kalv. Gärna goda röda biffar eller långstekt oxfilé. Njut av vinet vid 16–18 °C.

1 fl. per st.
379,95 SEK
6 fl. per st.
314,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
92 Point Mad og Monopolet
91 Point WinesCritic.com
90 Point James Suckling

Beställ före

6 timmar 26 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Molino di Sant'Antimo Perpaolo 2018

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Valeri laver rigtig god Brunello, og hun kan også godt finde ud af at få en Cabernet Sauvignon til at hænge sammen. Selv som en relativt ung vin kommer den godt ud af glasset med noter af solbær, fyrretræ, frisktbrygget kaffe og bitter mørk chokolade. Fyldige modne tanniner, godt med syre og en lang og kompleks eftersmag. Vil udvikle sig positivt over de følgende år.

92 Point

Mad og Monopolet

Molino di Sant'Antimo Perpaolo har jeg smagt i adskillige årgange og er aldrig blevet skuffet. Den er lavet på 100 % Cabernet Sauvignon, og det holder 100 %. Prisen er 99,95 kr. ved køb af 6 stk., og det kan du roligt købe. Vinen har en perfekt kombination af tørhed og frugtsødme, som de formår at lave i Montalcino. I næsen har den et perfekt mix af solbær, brombær, tobak og mørk chokolade. I munden har den fyldig smag af modne mørke bær kombineret med blide tanniner, som giver den perfekte syre. Jeg kan undre mig over, at de store anmeldere “nøjes” med 90 point, da den burde ligge højere

91 Point

WinesCritic.com

Rustic on the nose with intense and deep notes of black plums, crumbled tobacco and wet earth. Medium-full body, good quality tannins, still biting at the moment and a luminous and brilliant finish. Character and style for this pure Cabernet Sauvignon made in Montalcino.

90 Point

James Suckling

A red with medium to full body and medium tannins that are chewy and rich. Chocolate, tobacco and hazelnut finish. Slightly bitter at the end. Needs a year or two to come together

Hur smakar Molino di Sant'Antimo Perpaolo 2018?

Vacker djup mörkröd färg i glaset. Klassisk svartvinbärsfrukt träder omedelbart fram, tätt följd av blåbär och björnbär i en välljudande bärsymfoni. Violer, apelsinskal och en aning lakrits kikar fram under frukten, som vecklar ut sig lager för lager. Mocca, vanilj och andra fatkryddor rundar av upplevelsen, som avslutas med välavvägda tanniner och ett listigt syrabett. En grafitaktig mineralitet kittlar tungan. Ytterst välgjord 'fullblods' Cabernet! Drick nu eller lagra 8–10 år från skördeåret.

Molino di Sant'Antimo Perpaolo 2018 passar bra till...

Om Molino di Sant'Antimo

image

Är du inte på humör att betala 1 500 kr för Brunello från 100-poängshuset Poggio di Sotto?

Prova då grannen Molino di Sant’Antimo! Vi talar om samma exklusiva Brunello-subzon, Castelnuovo dell’Abate, och samma stil med traditionell lagring på stora slavonska ekfat.

Molino di Sant’Antimo producerar seriös Brunello. För 40 år sedan var Carlo Vittori en eftertraktad vinmakare som skapade toppviner för flera av de stora Brunello-husen. I början av 1980-talet började han köpa upp vingårdar för att förverkliga sin stora dröm: att göra eget vin.

Valet föll på högt belägna, söder- och sydvästvända parceller i södra Montalcino, mitt mellan klostret Abbazia di Sant’Antimo och floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, uppkallat efter en lokal vattenkvarn från 1200-talet, räknas idag som en av pionjärerna för Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.

De sydvända sluttningarna ger Sangiovese med kraft och koncentration, medan användningen av stora traditionella fat främjar ett autentiskt uttryck av druvsort och terroir. Sedan 2012 görs husets viner av Carlos dotter, Valeria Vittori, som är utbildad oenolog vid universitetet i Florens:

 "Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori

Trots imponerande omdömen – upp till 97 poäng – har familjen behållit en mycket sympatisk prisnivå för såväl Brunello-vinerna som för husets populära supertoscanare, Asso, Ommio och Perpaolo. Senaste tillskottet är den chabliskrämiga och extremt vackra Chardonnay ”Il Bianco”.

Vindata

Årgång

2018

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14,5 %

Servering

16-18 °C

Lagringspotential

8-10 år från skördeåret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter

Restsöcker

1 g/L

Syrainnehåll

5,8 g/L
Liknande produkter