
Molino di Sant'Antimo Perpaolo 2018
Bolgheri möter Brunello…!
Perpaolo kommer från vingårdar i Montalcino – intill flera Brunello-vingårdar – men är inte en Brunello, eftersom druvsorten är 100 % Cabernet Sauvignon.
Det är långt ifrån första gången som Cabernet Sauvignon förekommer i Toscanas viner. Bordeauxdruvan används också i världsberömda supertoscanare som Tignanello, Sassicaia och Orma… Här är en potent och cool Cabernet i bästa Bolgheri-stil.
Alla fans av Cabernet från den nya och gamla världen kan lugnt lägga till det här saftiga och smakrika vinet i sin samling. Perfekt att lagras i källaren eller bara njuta av nu…
Servera till nötkött eller kalv. Gärna goda röda biffar eller långstekt oxfilé. Njut av vinet vid 16–18 °C.
Hur smakar Molino di Sant'Antimo Perpaolo 2018?
Vacker djup mörkröd färg i glaset. Klassisk svartvinbärsfrukt träder omedelbart fram, tätt följd av blåbär och björnbär i en välljudande bärsymfoni. Violer, apelsinskal och en aning lakrits kikar fram under frukten, som vecklar ut sig lager för lager. Mocca, vanilj och andra fatkryddor rundar av upplevelsen, som avslutas med välavvägda tanniner och ett listigt syrabett. En grafitaktig mineralitet kittlar tungan. Ytterst välgjord 'fullblods' Cabernet! Drick nu eller lagra 8–10 år från skördeåret.
Molino di Sant'Antimo Perpaolo 2018 passar bra till...
Om Molino di Sant'Antimo

Är du inte på humör att betala 1 500 kr för Brunello från 100-poängshuset Poggio di Sotto?
Prova då grannen Molino di Sant’Antimo! Vi talar om samma exklusiva Brunello-subzon, Castelnuovo dell’Abate, och samma stil med traditionell lagring på stora slavonska ekfat.
Molino di Sant’Antimo producerar seriös Brunello. För 40 år sedan var Carlo Vittori en eftertraktad vinmakare som skapade toppviner för flera av de stora Brunello-husen. I början av 1980-talet började han köpa upp vingårdar för att förverkliga sin stora dröm: att göra eget vin.
Valet föll på högt belägna, söder- och sydvästvända parceller i södra Montalcino, mitt mellan klostret Abbazia di Sant’Antimo och floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, uppkallat efter en lokal vattenkvarn från 1200-talet, räknas idag som en av pionjärerna för Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvända sluttningarna ger Sangiovese med kraft och koncentration, medan användningen av stora traditionella fat främjar ett autentiskt uttryck av druvsort och terroir. Sedan 2012 görs husets viner av Carlos dotter, Valeria Vittori, som är utbildad oenolog vid universitetet i Florens:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trots imponerande omdömen – upp till 97 poäng – har familjen behållit en mycket sympatisk prisnivå för såväl Brunello-vinerna som för husets populära supertoscanare, Asso, Ommio och Perpaolo. Senaste tillskottet är den chabliskrämiga och extremt vackra Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll