Tillbaka

Mustiguillo Atance Vinlåda

Spanien

Spanien, Valencia

75 cl

1 låda per st.
1 319,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

3 timmar 46 min

så skickar vi det idag!

Mustiguillo Atance Vinlåda

Spanien

Spanien, Valencia

75 cl

Det här är vår bästa Vinlåda som vi aldrig har kunnat göra... FÖRST NU!

Mustiguillos Atance-serie får så höga betyg av Robert Parker och andra recensenter att vinerna i stort sett alltid är slutsålda. Nu står sol och måne på linje, och alla tre viner är i lager, så vi äntligen kan samla de tre ekologiska Parker-favoriterna i en Vinlåda.  

Mustiguillos viner levererar smak och kvalitet som sätter nytt rekord i prissegmentet. Njut fruktsaftig Bobal, krispigt läckert och blommigt vitt vin samt silkeslen rosé - allt skördat från Valencias kullrika terroir på upp till 800 meters höjd! 

Det blir hård åtgång på varenda en av de få lådor vi har kunnat få ihop!

Vinlådan innehåller

2 fl. Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Bobal 2020
"93-94 point. Hold nu kæft - hvor smager det vildt godt." - Houlberg
"92 point. Absolut positivt og overraskende" - Mad & Monopolet
“92 point. Masser af charme" - WineWherever
"91+ point. Really harmonious, serious, nuanced and elegant" - Robert Parker

2 fl. Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Cuvée No 1 2021
”92 point. Sommer på flaske” - WineWherever (årg. 2020)
"90 point. Quite amazing for the price.” - Robert Parker (årg. 2020)

“90 point. Forførende hvidvin, der helt sikkert vil imponere" - Mad&Monopolet (årg. 2020)

2 fl. Mustiguillo Atance Rosé 2021

“90-93 point. Til prisen er det en virkelig roséfarvet godbid." - Houlberg
"92 point. Meget vellavet rosévin, der bare er super lækker" - WineWherever
"92 point. Rigtig god value for money" (bedömt till kr. 99,95) - Mad & Monopolet

1 låda per st.
1 319,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

3 timmar 46 min

så skickar vi det idag!

Om Bodegas Mustiguillo

image

Om Noma hade gjort vin i Spanien…

René Redzepi från Noma var pionjär för Michelin-mat med bortglömda nordiska råvaror, och i samma anda har Antonio Sarrión från Bodega Mustiguillo förvandlat den sorgligt förbisedd östspanska druvan Bobal till en glänsande världsstjärna!

I 1990‑talet vände Antonio ”Toni” Sarrión ryggen åt en karriär som affärsman för att ägna sig åt sin stora passion: vin!

Hemma i Valencias trakter kastade sig Toni in i studier i enologi och vinodling, och kort därefter arbetade han i vinkällare hos topphus i Kalifornien, Chile och Argentina (bland andra världsberömda Achaval Ferrer och 100-poängsikonen Zuccardi).

Toni var redo. Och tog särskilt en iakttagelse med sig hem till östra Spanien: att många av världens största viner gjordes på lokala druvsorter! Hans eget val föll på två regionala specialiteter, vitvinsdruvan Merseguera och rödvinsdruvan Bobal.

Ingen av druvorna ansågs då vara något särskilt, eftersom lokala producenter i Valencia med hjälp av konstbevattning och heta daltemperaturer prioriterade största möjliga skördeuttag för att producera billiga och jämna konsumtionsviner. Toni, däremot, odlar druvorna på fem unika monopollägen på 800–900 meters höjd nära det ödsliga gårdsstället El Terrerazo, som hans familj tog över redan 1972.

Ekologiskt odlad mark? Kuperade, kalkhaltiga sluttningar på 800–900 meters höjd? Ingen konstbevattning och därmed mystiskt låga skördeuttag? Spontanjäsning? Osv. osv… Ingen av lokalbefolkningen förstod då ett dugg av vad Toni höll på med, så ”Rasmus Modsat” uppe i bergen fick börja helt från början med att producera enkel spansk bordsvin (Vino de Mesa).

Inte utan nervositet lanserade Toni 2003 äntligen sin första flaska Bobal Quincha Corral… men när inflytelserike Robert Parker belönade den med 95 poäng, förändrades allt som med ett trollslag. Snart skålades det i Bobal och Merseguera på världens bästa restaurang, El Bulli, och senare på Celler de Can Roca, The Dorchester, Fat Duck och många andra michelinrestauranger!

År 2010 var även de lokala skeptikerna övertygade, och Bodegas Mustiguillo tilldelades sin egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. “Food & Wine” har hyllat Mustiguillo som ett av de 20 bästa nya vinhusen, medan Antonio Sarrión av tyska “Der Feinschmecker” är nominerad till titeln “Newcomer of the year”. 2012 fanns Mustiguillo med på Wine & Spirits Top 100 över “Wineries of the Year”.

Idag gör Bodegas Mustiguillo fortfarande bara viner från egna, ekologiskt certifierade vingårdar, främst från de två främsta terroirerna, Finca Terrerazo och Finca Calvestra. Parallellt med prestigevinerna från Bodegas Mustiguillo producerar Toni den populära, värdeorienterade Atance-serien från sitt andra (och också ekologiskt certifierade) vineri, Risky Grapes.

Vindata

Vinet kommer från

Innehåll

75 cl

Förslutning

Kork
Liknande produkter