



Nassos Priorat 2018
På franska heter druvan Grenache. På spanska heter den Garnacha. Vi hänger oss inte upp i namnet — det smakar fantastiskt gott!
Ett läckert Rhône-inspirerat vin med ett spanskt inslag! Whats not to like?
Är detta kanske Priorats svar på Châteauneuf-du-Pape? Man kan lätt få den tanken när man provar vinet från ’’Spaniens bedste winemaker (2013)’’.
Hur smakar Nassos Priorat 2018?
I glaset har den en körsbärsröd färg. Doften charmar med sin solkyssta, mörka bärfrukt; ett virrvarr av körsbär, skogsbär och björnbär möter näsan. Frukten kompletteras av läckra toner av choklad, lakrits, mokka och söta kryddor från fatet, som ger vinet en balanserad tyngd. En antydan av balsamico och örter kan skönjas, liksom att vinet avslutas med en lätt mineralitet. Drick nu eller lagra 5–8 år från skördeåret.
Nassos Priorat 2018 passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener