
Naudin Varrault Bourgogne Pinot Noir 2021
Utmärkt burgundisk Pinot Noir! Så fräsch och fruktig att du nästan kan plocka saftiga skogsbär direkt ur glaset!
Pinot Noir från Bourgogne i denna exklusiva kvalitet är inte bara mycket eftertraktad. Det är också ett av de mest utsökta och mångsidiga vinerna du kan kombinera med mat.
Från grillad lax och tonfisk till kyckling, tapas, charkuterier, ankbröst och en saftig biff... Naudin Varrault 2021 gör allt!
Vinet är till och med skapat av Nadine Gublin själv, den första kvinnan som utnämnts till "Årets vinmakare" i Revue du Vin de France.
Servera till grillad fisk, fågel, saftiga biffar, tartar, charkuterier, tapas, svamprätter och milda ostar. Njut av den vid 14-17°C.
Hur smakar Naudin Varrault Bourgogne Pinot Noir 2021?
Nyhällt uppvisar vinet en elegant körsbärsröd färg med en fräsch lila kant ... På näsan är det enormt fruktigt med klassiska Pinot Noir-aromer av rosor, smultron och saftiga röda körsbär, som döljer fina burgundiska skogsmarksnoter och subtila kryddor ... På gommen är det mjukt och saftigt med en delikat och vackert detaljerad bärsmak. Det finns gott om ren frukt och silkeslen Pinot Noir att dyka ner i, och avslutningen ger eleganta tanniner och burgundiska svamptoner till smakupplevelsen. Fantastisk röd burgundy! Drick nu eller spara 4-6 år från skördeåret
Hur är Naudin Varrault Bourgogne Pinot Noir 2021 framställt?
Naudin Varrault Bourgogne Pinot Noir 2021 är tillverkad av 100 % Pinot Noir, skördad från ler- och kalkstensjordar i Bourgogne. Druvorna sorteras och avstjälkas innan den kärnfriska frukten försiktigt leds till jäsningstanken — utan användning av pumpar. Före jäsningen kallmacereras druvorna i 4–5 dagar, vilket berikar musten med extra färg och fruktaromer utan att bittra fenoler extraheras från skalen. Därefter följer jäsning i ståltankar under fruktbevarande temperaturkontroll, medan en maceration om 18–20 dagar med dagliga nedstötningar extraherar färg, smak och tanniner från druvskalen. Vinet avslutas med 10 månaders rundning i ståltankar, med full malolaktisk jäsning.
Druvor
Pinot NoirVindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener





