
Naudin Varrault Bourgogne Pinot Noir 2022
Pinot Noir från Bourgogne är just nu ett av världens mest eftertraktade röda viner, och här är ett arketypiskt exempel från Naudin Varrault! Så fräscht och fruktigt att du nästan kan plocka saftiga skogsbär direkt ur glaset!
Bourgogne i denna kaliber är ett av de mest mångsidiga vinerna du kan matcha med mat – från grillad lax och tonfisk till kyckling, tapas, charkuterier, ankbröst och en saftig biff... Naudin Varrault 2022 klarar allt!
Vinet är till och med skapat av Nadine Gublin själv, den första kvinnan som utnämnts till "Årets vinmakare" i Revue du Vin de France.
Servera till grillad fisk, fågel, saftiga biffar, tartar, charkuterier, tapas, svamprätter och milda ostar. Njut av det vid 14–17°C.
Hur smakar Naudin Varrault Bourgogne Pinot Noir 2022?
Den härliga bourgognen uppvisar en frisk körsbärsröd färg med små violetta inslag längs glasets kant. Doften bjuder på rikliga mängder sommarmogna smultron, hallon och saftiga röda körsbär, under vilka delikata burgundiska toner av skogsmark, nyplockade rosor och subtila kryddor framträder. I munnen är den mjuk och saftig med en finstämd, detaljerad bärkaraktär. Det finns gott om ren frukt och silkeslen Pinot Noir att njuta av, och avslutningen ger eleganta tanniner och burgundiska svamptoner till helhetsintrycket. En utsökt röd Bourgogne från den fina årgången 2022! Drick nu eller spara 4–6 år från skördeåret.
Hur är Naudin Varrault Bourgogne Pinot Noir 2022 framställt?
Naudin Varrault Bourgogne Pinot Noir 2022 är gjort på 100% Pinot Noir skördat från ler- och kalkstensmarker i Bourgogne. Druvorna sorteras och avstjälkas innan de intakta, friska bären förs varsamt till jäsningstanken – utan användning av pumpar. Före jäsningen kallmacereras druvorna i 4–5 dagar, vilket berikar musten med extra färg och fruktaromer utan att bittra fenoler extraheras från skalen. Därefter följer jäsning i ståltankar med fruktbevarande temperaturkontroll, medan en 18–20 dagars maceration med dagliga nedstötningar drar ut färg, smak och tanniner från druvskalen. Vinet rundas av under 10 månader i ståltankar med full malolaktisk jäsning.
Druvor
Pinot NoirVindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener





