
Passi di Orma 2017 Bolgheri
Tenuta Sette Pontis kultvin Orma har fått en kompis! Passi di Orma kommer från samma vingårdar i Bolgheri, mellan jättarna Sassiscaia och Ornellaia!
Precis som Orma en bordeauxblandning, men här i en extra fruktig och tidigare drickbar stil!
Rekommenderas till lamm, rött nötkött, grillat kött, viltkött, anka och matiga pastarätter. Njut vid 16-18°C
Hur smakar Passi di Orma 2017 Bolgheri?
Intensivt rubinrött med violetta nyanser. Nosen lockar med massor av mogna röda bär, blåbär och björnbär samt djupa, lyxiga inslag av lakrits och mokka. I gommen, utsökt mjuk med stor rikedom och renhet av frukt. Livlig syra och eleganta, finkorniga tanniner. Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Passi di Orma 2017 Bolgheri passar bra till...
Om Tenuta Orma
Tenuta Sette Pontis marker sluttar ned mot floden Arno och dess sju broar, som har inspirerat vingårdens namn.
Vi befinner oss i östra Chianti, i kullarna strax nordväst om Arezzo. Här har man odlat druvor och gjort vin i århundraden, men först med internationella ambitioner från 1996. Det var nämligen året då den dynamiske modekungen Antonio Moretti Cusero tog över Tenuta Sette Ponti från sin far. 1998 lanserade Antonio den Sangiovese-baserade ”Tignanello-dræber” Crognolo, och året efter kultvinet Oreno. Den sistnämnda är en intensiv, fatlagrad ”supertoscaner” på bordeauxdruvorna Merlot, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot.
Arbetet i vingårdarna övervakas av den berömde Daniel Schuster (tidigare konsult för bl.a. Ornellaia), medan Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) bidrar med lika framstående konsultinsatser i vineriet. 2005 lanserade Antonio sitt Bolgheri-flaggskepp Orma. En silkeslen, elegant supertoscaner, gjord på Merlot, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc från 5,5 hektar i ”smørhullet” mellan Ornellaia och Sassicaia! Recensionerna säger allt om kvaliteten – detta är världsklassvin till knivskarpa priser…
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning