
Pomerol By Clinet 2016
En hyllning till de magiska terroirerna i Pomerol, där Merlot-druvan ger sina finaste uttryck.
Det viol- och tryffeldoftande Pomerol By Clinet 2016 är baserat på Merlot-druvor från utvalda egendomar och terroirer i Pomerol, inklusive 30% druvor från ikoniska Chateau Clinets egna exklusiva fält.
Etiketten, skapad av den amerikanske konstnären Gordon Hopkins, symboliserar By Clinets harmoniska lapptäcke av Pomerols terroirer... 95% Merlot och 5% Cabernet Sauvignon.
Njut av det till saftiga biffar, anka, lamm, viltkött, svamprätter och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Redan 1785 planterades vinstockar på Château Clinets mark, vilket gör det till en av de äldsta egendomarna i Pomerol.
Château Clinet grundades på 1800-talet av familjen Arnaud. På 1980-talet ägdes slottet av en köpman vid namn Georges Audy och förvaltades av hans svärson Jean-Michel Arcaute med Michel Rolland som konsult.
Arcaute hade en tydlig vision: att föra slottet till den absoluta toppklassen. Så han började ändra metoderna i vingården och experimenterade med grön skörd. År 1998 såldes slottet till den nuvarande ägaren Jean-Louis Laborde, och saker och ting förändrades igen när hans son Ronan Laborde tog över förvaltningen av fastigheten efter Arcautes tragiska död.
Han återplanterade 20% av åkrarna, minskade användningen av nya franska fat från 100% till 60% och utökade åkerarealen. Detta är en svår uppgift i Pomerol, där marken är knapp. De flesta av fälten är planterade med Merlot och en speciell parcell som kallas "La Grand Vigne" är kopplad till fastigheten med gamla vinstockar och den (allra) bästa terroiren.
Ronan Laborde, en tidigare framgångsrik maratonlöpare, har nu kanaliserat all sin energi till vin och strävar hårt efter att göra Château Clinet till ett av de bästa slotten i Bordeaux. Sedan dess har kvaliteten bara gått åt ett håll: uppåt.
Hur smakar Pomerol By Clinet 2016?
Mörkt körsbärsrött och inbjudande i glaset. Nosen är lockande Pomerol-läcker, med lockande aromer av viol, svarta plommon och svarta vinbär som blandas elegant med inslag av lakrits, mynta, tobak, rostade kaffebönor och tryffel. Sammetslen i munnen med supereleganta och lite kryddiga plommon- och svartvinbärssmaker som tonar ut i avslutet med fina tanniner och inslag av mokka, choklad och tryffel. Fin Pomerol. Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning