Det storslagna Château Giscours ligger i kommunen Labarde, i södra Margaux. Slottet disponerar över 102 hektar med grusavlagringar vars djup varierar från 2 till 8 meter. Den holländske ägaren Eric Albada Jelgersma har under de senaste två decennierna gett sina två Margaux-slott, Giscours respektive du Tertre, välbehövliga injektioner av dynamik och kapital. Efter omfattande omplanteringar, övergång till plöjning av vingårdarna samt grundliga renoveringar av produktionsanläggningarna börjar resultaten nu på allvar visa sig. De internationella bedömningarna har sedan sekelskiftet fått ett kraftigt uppsving, och Giscours motsvarar nu åter fullt ut sin 1855-klassificering som 3. Cru Classé. Grand Vin: Château Giscours, Margaux 3. Cru Classé (1855 Médoc & Graves)2. Vin: La Sirene de Giscours, Margaux samt Le Haut-Médoc de GiscoursLäge: Labarde, AOP MargauxPlanterad yta: 94 haPlanterade druvsorter: 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc, 3% Petit VerdotFatlagring: 15–18 mån. 50% ny barrique
Läs mer ↓Det storslagna Château Giscours ligger i kommunen Labarde, i södra Margaux. Slottet disponerar över 102 hektar med grusavlagringar vars djup varierar från 2 till 8 meter. Den holländske ägaren Eric Albada Jelgersma har under de senaste två decennierna gett sina två Margaux-slott, Giscours respektive du Tertre, välbehövliga injektioner av dynamik och kapital.
Efter omfattande omplanteringar, övergång till plöjning av vingårdarna samt grundliga renoveringar av produktionsanläggningarna börjar resultaten nu på allvar visa sig. De internationella bedömningarna har sedan sekelskiftet fått ett kraftigt uppsving, och Giscours motsvarar nu åter fullt ut sin 1855-klassificering som 3. Cru Classé.
Grand Vin: Château Giscours, Margaux 3. Cru Classé (1855 Médoc & Graves)2. Vin: La Sirene de Giscours, Margaux samt Le Haut-Médoc de GiscoursLäge: Labarde, AOP MargauxPlanterad yta: 94 haPlanterade druvsorter: 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc, 3% Petit VerdotFatlagring: 15–18 mån. 50% ny barrique