
I hjärtat av Chablis hittar man Domaine Louis Moreau, där man sedan 1814 producerat vin under familjens namn. Den ambitiöse Louis Moreau representerar den sjätte generationen i familjen, vars imponerande stamtavla sträcker sig långt tillbaka, och han för vidare det traditionsrika familjeföretaget med stolthet. Louis Moreau utbildade sig till oenolog vid Fresno‑universitetet, varefter han turnerade runt i Kalifornien och experimenterade med att göra vin på olika platser i den soliga delstaten, innan han slutligen återvände hem till det svalare Chablis för att ta över efter sin far.Den akademiskt utbildade Moreau leder arbetet i vingårdarna utifrån ett hållbart förhållningssätt och höga miljöstandarder, och han söker alltid det mest naturliga alternativet när viktiga beslut ska fattas i vingårdarna eller i vineriet. Stilen är delikat, mineralisk och utan fatdominans – Chablis enligt boken! År 1904 erhöll familjen Moreau monopol på den eftertraktade marken Chablis Grand Cru Clos Les Hospices, från vilken de frambringar några av de mest finessrika, komplexa och eleganta viner som sällan finner sin like.Moreau producerar också Petit Chablis, Chablis och Premier Cru‑viner, som alla har en sak gemensamt: de håller en mycket hög nivå, och även deras Petit Chablis rankas högt på kvalitetsstegen. Familjen äger också Domaine de Biéville, som ligger i den östra delen av Chablis‑appellationen. Jean‑Jacques Moreau utvalde dessa marker redan på 70‑talet på grund av deras goda söderexponering och en särskild jordmån som skapar gynnsamma förutsättningar för framställning av premiumviner i en något fylligare stil än de från det andra domänet. Moreau‑familjen erkänns idag som en av de skickligaste producenterna i Chablis.Stilen är delikat, mineralisk och utan fatdominans – Chablis enligt boken! År 1904 erhöll familjen Moreau monopol på den eftertraktade marken Chablis Grand Cru Clos Les Hospices, från vilken de frambringar några av de mest finessrika, komplexa och eleganta viner som sällan finner sin like. Moreau producerar också Petit Chablis, Chablis, Premier Cru och flera Grand Cru‑viner, som alla har en sak gemensamt: de håller en mycket hög nivå.Du hittar Domaine Louis Moreau i hjärtat av Chablis, där de sedan 1814 producerat vin under familjens eget namn. Idag är det sjätte generationen som leder vinhuset, vilket erkänns som en av de främsta producenterna i hela Chablis. Med ett hållbart förhållningssätt och höga miljöstandarder söker Louis Moreau alltid det mest naturliga och gröna alternativet när viktiga beslut ska fattas i vingårdarna eller i vineriet.
Läs mer ↓I hjärtat av Chablis hittar man Domaine Louis Moreau, där man sedan 1814 producerat vin under familjens namn. Den ambitiöse Louis Moreau representerar den sjätte generationen i familjen, vars imponerande stamtavla sträcker sig långt tillbaka, och han för vidare det traditionsrika familjeföretaget med stolthet. Louis Moreau utbildade sig till oenolog vid Fresno‑universitetet, varefter han turnerade runt i Kalifornien och experimenterade med att göra vin på olika platser i den soliga delstaten, innan han slutligen återvände hem till det svalare Chablis för att ta över efter sin far.
Den akademiskt utbildade Moreau leder arbetet i vingårdarna utifrån ett hållbart förhållningssätt och höga miljöstandarder, och han söker alltid det mest naturliga alternativet när viktiga beslut ska fattas i vingårdarna eller i vineriet. Stilen är delikat, mineralisk och utan fatdominans – Chablis enligt boken! År 1904 erhöll familjen Moreau monopol på den eftertraktade marken Chablis Grand Cru Clos Les Hospices, från vilken de frambringar några av de mest finessrika, komplexa och eleganta viner som sällan finner sin like.
Moreau producerar också Petit Chablis, Chablis och Premier Cru‑viner, som alla har en sak gemensamt: de håller en mycket hög nivå, och även deras Petit Chablis rankas högt på kvalitetsstegen. Familjen äger också Domaine de Biéville, som ligger i den östra delen av Chablis‑appellationen. Jean‑Jacques Moreau utvalde dessa marker redan på 70‑talet på grund av deras goda söderexponering och en särskild jordmån som skapar gynnsamma förutsättningar för framställning av premiumviner i en något fylligare stil än de från det andra domänet. Moreau‑familjen erkänns idag som en av de skickligaste producenterna i Chablis.
Stilen är delikat, mineralisk och utan fatdominans – Chablis enligt boken! År 1904 erhöll familjen Moreau monopol på den eftertraktade marken Chablis Grand Cru Clos Les Hospices, från vilken de frambringar några av de mest finessrika, komplexa och eleganta viner som sällan finner sin like. Moreau producerar också Petit Chablis, Chablis, Premier Cru och flera Grand Cru‑viner, som alla har en sak gemensamt: de håller en mycket hög nivå.
Du hittar Domaine Louis Moreau i hjärtat av Chablis, där de sedan 1814 producerat vin under familjens eget namn. Idag är det sjätte generationen som leder vinhuset, vilket erkänns som en av de främsta producenterna i hela Chablis. Med ett hållbart förhållningssätt och höga miljöstandarder söker Louis Moreau alltid det mest naturliga och gröna alternativet när viktiga beslut ska fattas i vingårdarna eller i vineriet.