



Relais de la Dominique St-Émilion Grand Cru 2016 i trækasse
Grand Vin: Château La Dominique, Grand Cru Classé (St-Émilion 2012) 2. Vin: Relais de La Dominique Plats: St-Émilion Planterad areal: 29 ha Planterade druvsorter: 81% Merlot, 16% Cabernet Franc, 3% Cabernet Sauvignon Lagring på fat: 16 månader 60% ny pipa Modern. Högteknologi. Framtidens metoder för vinodling. Chateau La Dominique är framtidens svar på ett Saint-Émilion Grand Cru Classé-slott. Slottet ligger mellan Pomerol och Saint-Émilion och har anor från 1600-talet, då det ursprungligen hette Durieu och en ägarfamilj senare ändrade namnet till först Dominique och så småningom La Dominique. När Clément Fayat tog över slottet 1969 fanns det inte mycket kvar av det slott som gränsar till världsberömda slott som Chateau Cheval Blanc och Chateau Figeac. Några år senare bestämde han sig för att öka kvalitetskontrollen avsevärt. Färre druvor per hektar skördades, maskinskörden upphörde och manuell handsortering av varje druvklase blev det normala förfarandet. Detta säkerställer att endast de absolut bästa druvorna används för att göra deras toppviner. De gör ett lika spännande andravin som heter Relais de la Dominique. Den 29 hektar stora egendomen är planterad längs Pomerols ler- och grusplatå, idealisk för sent mognande druvsorter. En djupgående markstudie har ökat förekomsten av Cabernet Franc, som ger smidighet och friskhet. Vinframställningsmetoder med högteknologi och hög precision används för att ta fram vinets potential och vansinnigt spännande fruktnivåer. Varje år granskas och optimeras alla vinodlingsmetoder och processer för att alltid förbättra kvaliteten. Slottet, liksom fler och fler slott i Bordeaux, börjar också bli ekologiskt. De har 5 hektar som produceras ekologiskt på experimentell nivå för att odla denna del av produktionen. Vinet lagras i upp till 16 månader, varav 60% på nya fat och resten på återvunna fat och i rostfritt stål. Druvsammansättningen är 81% Merlot, 16% Cabernet Franc.
Relais de la Dominique St-Émilion Grand Cru 2016 i trækasse passar bra till...
Om Chateau la Dominique
2. Vin: Relais de La Dominique
Plats: St-Émilion
Planterad yta: 29 ha
Planterade druvsorter: 81 % Merlot, 16 % Cabernet Franc, 3 % Cabernet Sauvignon
Fatlagring: 16 mån. 60 % nya barriquefat
Modern. Högteknologisk. Framtidens vinodlingsmetoder.
Château La Dominique är framtidens svar på ett Saint-Émilion Grand Cru Classé-slott. Beläget mellan Pomerol och staden Saint-Émilion kan slottet dateras tillbaka till 1600-talet, då det ursprungligen kallades Durieu, och där en ägarfamilj senare ändrade namnet först till Dominique och slutligen till La Dominique.
När Clément Fayat tog över slottet 1969 fanns det inte mycket kvar av det slott som gränsar till världskända slottsmarker som Château Cheval Blanc och Château Figeac. Några år senare valde han att kraftigt höja kvalitetskontrollen. Mindre avkastning per hektar skördades, maskinskörd stoppades och manuell handsortering av varje druvklase infördes som rutin. Detta säkerställer att endast de absolut bästa druvorna används för att göra deras toppvin. De gör också en lika spännande andravin som heter Relais de la Dominique.
Slottet omfattar 29 hektar, planterade i förlängning av Pomerols lera- och grusplatå, vilket är idealiskt för sent mognande druvsorter. En djupgående jordanalys har ökat andelen Cabernet Franc, vilket ger spänst och friskhet. Högteknologiska och högprecisionsmetoder i vinproduktionen används för att framhäva vinets potential och det mycket spännande fruktuttrycket. Varje år ses alla vinodlingsmetoder och -processer över och optimeras för att ständigt höja kvaliteten.
Slottet, liksom fler och fler slott i Bordeaux, har också börjat ställa om till ekologisk produktion. De har 5 hektar som produceras ekologiskt på experimentell nivå med avsikt att låta denna del av produktionen växa.
Vinet lagras i upp till 16 månader, varav 60 % i nya fat och resten i återanvända fat samt rostfritt stål. Druvsammansättningen är 81 % Merlot, 16 % Cabernet Franc.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener