



Rodriguez Sanzo Damalisco Crianza Toro 2017
JÄKLAR! Damalisco levererar utsökt Tempranillo till ett pris som Ribera del Duero inte kan matcha. Toppbetyg i den nu drickfärdiga årgången 2017 med 2 x 93 poäng från både spanska och danska vinkritiker.
Toro är känt för att leverera mörka och intensiva viner med mycket kraft och lagringspotential. Det var därför Christofer Columbus valde att ta med sig Toro-vinet när han reste till Amerika 1492.
Njut av ett lyxigt rött vin med hela 12 månaders fatlagring på en blandning av amerikanska och franska ekfat. Om det hade stått Ribera del Duero på etiketten hade det kostat dubbelt så mycket!
Njut av denna vackra Toro till grillat rött nötkött, lamm, vilt, grytor och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
En vinmakare med gigantiska ambitioner. Ett enormt vinodlingsland med otaliga appellationer att göra vin från. Konsten att avla fram det bästa - och bara det bästa - från varje region är det främsta målet för vinmakaren Rodriguez Sanzo, som grundades 2003 av vinmakaren Javier Rodriguez. En familjeägd vingård med fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet.
"För mig är ett bra vin en perfekt cirkel uppdelad i sektioner där terroir, druvtyp, klimat och vinmakare möts för att skapa det slutliga resultatet."
Och det är vad Javier Rodriguez gör till perfektion. Javier är en ambitiös och mångsidig producent som gör vin i flera olika delar av Spanien, bland annat Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat och Rueda. Listan kan göras lång.
Javier Rodriguez studerade vid UC Davis i Kalifornien och hans expertis inom markanalys har lett till olika forskningsprojekt och konsultarbete för Bordeaux-slott som Olivier och Lafite-Rothschild. Med en sådan utbildning är det inte konstigt att Javier har bemästrat den svåra konsten att göra vin, som handlar om att välja rätt fält med de bästa terroirerna. Javier producerar terroirdrivna viner av hög kvalitet med fokus på ekologi och respekt för naturen och sitt hemland.
År 2013 hedrades han med titeln "Spaniens bästa vinmakare" (Vivir el Vino). Javier fortsätter att göra viner av högsta klass från sina olika, mycket älskade terroirer. År 2014 fanns Rodriguez Sanzo till och med med på en internationell lista över de 100 mest prisbelönta vingårdarna i världen. Sedan dess har Javier bara försökt att förbättra produktionen ännu mer och ständigt komma på nya innovativa lösningar.
Hur smakar Rodriguez Sanzo Damalisco Crianza Toro 2017?
Damalisco lockar med en dramatisk djupröd färg. Vackra, koncentrerade aromer av hallon, björnbär, svarta vinbär och lakrits, följt av komplexa toner av mokka, balsamico, tryffel, vanilj och kokos från fatlagringen. I munnen är vinet djärvt och utsökt på tungan med mörka, explosiva körsbärsnoter och en lyxig underton av söt, fatlagrad balsamico. Tanninerna är vänliga och avrundade i den långa, något kryddiga avslutningen. Stor Tempranillo med utmärkt värde för pengarna! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Rodriguez Sanzo Damalisco Crianza Toro 2017 passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll