



Rodriguez Sanzo Rioja La Senoba 2016 i trækasse
Det enskilda vingårdsvinet La Senoba har utsetts till Spaniens bästa rött vin av Decanter - och i den nya årgången 2016 får Rioja ännu fler fina recensioner!
Ett mycket spännande premiumvin med en unikt hög halt av druvsorten Graciano, som på grund av sin låga avkastning endast används i särskilt ambitiösa Riojas.
I händerna på Javier Rodriguez, Spaniens bästa vinmakare, blir resultatet ett härligt djupt färgat och förtrollande parfymerat rött vin. En måste-försök för fans av stora Rioja ...
Grundades 2003 av vinmakaren Javier Rodriguez, Rodriguez Sanzo grundades 2003. En familjeägd vingård med fokus på kvalitet, terroir, ekologi och biodynamik.
Javier Rodriguez studerade vid UC Davis i Kalifornien och hans expertis inom markanalys har lett till olika forskningsprojekt och konsultarbete för Bordeaux-slott som Olivier och Lafite-Rothschild. År 2013 vann Rodriguez Sanzo priset som "Spaniens bästa vinproducent" ("Mejor Bodega de España 2013", Vivir el Vino).
Förutom D.O. Toro, Rodriguez Sanzo producerar mycket uppmärksammade viner från bland annat Rueda, Ribera del Duero, Rioja, Castilla y León och Priorat.
Hur smakar Rodriguez Sanzo Rioja La Senoba 2016 i trækasse?
Mörk och tät i glaset. Elegant doft med smak av torkad viol, hallon, körsbär, björnbär och plommon, följt av komplex balsamico, mineralitet, tobak, örter och vanilj med tid i glaset. I munnen är det fylligt, fruktintensivt och kraftfullt, men samtidigt extremt elegant. Lång, plommonliknande avslutning med kakaopulver, lakrits, stor mineralitet och sammetslena tanniner. Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Rodriguez Sanzo Rioja La Senoba 2016 i trækasse passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener