
Rodriguez Sanzo Tras La Yesca Toro 2022 ØKO
Ekologisk Tempranillo triumferar och uppnådde senast vilda 94 poäng - ta den Ribera del Duero.
Framgångarna har inte kommit som en blixt från klar himmel. Med hjälp av biodynamiska metoder har Spaniens bästa vinmakare 2013, Javier Rodrigeuz, räddat ett enda fält på 4 hektar med Tempranillo-vinstockar från utrotning.
De få överlevande och tåliga vinstockarna producerar nu unika druvor som lockar med en unik koncentration av smaker. Detta är 100% Tempranillo från en enskild vingård, som sedan lagras på små 300-liters ekfat. All skörd har skett enligt den "biodynamiska kalendern".
Du känner smaken redan från första klunken.... Det här vinet är något alldeles extra - och för priset ett utmärkt alternativ till betydligt dyrare konkurrenter från grannlandet Ribera del Duero!
Njut av den till saftiga biffar, lamm, ljust kött, tapas, BBQ och karaktärsfulla ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Rodriguez Sanzo Tras La Yesca Toro 2022 ØKO?
Vinet presenterar sig djupt körsbärsrött med lila kant och nästan svart mitt. .... Nosen bjuder redan från början på parfymerade violer och färska skogssmultron innan den kraftfulla frukten trillar in med massor av svarta körsbär, blå plommon och lakritsig björnbärsfrukt som blandas vackert med kokos, bitter choklad, kaffe och vanilj från fatet.... I munnen är det röda vinet imponerande koncentrerat i smaken, men det lämnar också en saftig och otroligt uppfriskande munkänsla. Detta är en enormt läcker Tempranillo med perfekt balanserade fatnoter på toppen! Med sin inbjudande fruktcharm kan Tras La Yesca lätt avnjutas nu, men kan lätt lagras 5-8 år från skörden.
Smaknoter
Choklad
Kokos
Vinbär
Svarta körsbär
Vanilj
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Rodriguez Sanzo Tras La Yesca Toro 2022 ØKO passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener