
Rolland & Galarreta Vinlåda
Rioja, Ribera del Duero och Rueda. 3 av Spaniens bästa vinregioner. Det är härifrån världsstjärnan, Michel Rolland, har skapat 3 av de mest eftertraktade erbjudandena vi har haft de senaste åren. Nu samlar vi de tre supervinerna från R&G för första gången i vår bästa Vinlåda hittills. Du sparar 54 %!
Se bara vilken kvalitet du får i lådan
- 95 poäng perfekt drickmogen Tempranillo från 2012, som skördas intill en Rioja för 2 000 kronor med 100 poäng. De sista flaskorna från ett unikt restparti som Michel Rolland har hållit tillbaka för att visa hur fina de skulle bli med 10+ års källarlagring.
- Ribera del Duero från en enskild vingård från gamla vinstockar med lyxig fatlagring. Ett av de bästa vinerbjudandena som Vinbladet någonsin har smakat.
- Sancerre möter vit Bourgogne i Michel Rollands Rueda, som serveras på förstaklassflygningar och säljs för upp till 190 kronor på andra håll. I den här lådan ligger vi långt under halva det priset.
Vinlådan innehåller
2 flaskor Rolland & Galaretta Rioja 2012
”95 points.” - Verema
”93 point. Det er vellavet, modent og så koster det virkelig ikke ret meget.” – Mad & Monopolet
2 flaskor Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” 2019
”94 point. 6 ud af 6 stjerner. Testvinder - Mest for pengene - Ribera del Duero. Et af de bedste vintilbud, jeg nogen sinde har smagt, og alle paneldeltagere var enige i denne vurdering" - Vinbladet
2 flaskor Rolland & Galarreta Rueda 2018
"93 points. Powerful, ripe fruit, balanced" – Guia Penin
"93 points. Super aromatisk og frugttung Verdejo...." – WineWherever
"91 point. Et vaskeægte superkøb..." - Houlberg
"91 point. Mums for en rueda...chablis-agtig fransk nougat" - Vinexpressen
Om Rolland & Galarreta

Man finner knappast en större ikon i vinvärlden än franske Michel Rolland. Mannen har i mer än 50 år gjort viner på några av världens största slott och har flera hundrapoängsbedömningar på sitt CV. Den levande legenden har gjort vin i mer än 50 år och konsulterar idag över 100 vinhus i 12 olika länder. Från Screaming Eagle i Napa Valley till Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbete med den spanske vinpionjären, Javier Galarreta, har Michel nu lanserat sin helt egna vinserie. Och den har på rekordtid blivit en av de mest populära hos Supervin.
Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”
Även om Michel Rolland är född och uppvuxen i Pomerol och etablerade sin stjärnstatus i Bordeaux, så har han alltid haft ett gott öga till Spanien. Därför valde han 2010 att ingå ett partnerskap med Spaniens skickligaste vinentreprenör, Javier Galarreta, som känner det spanska terroiret till perfektion. I kombination med Michel Rollands vinmakarkunskaper har de tillsammans skapat en imponerande serie viner som tar oss från Rueda, Rioja och Ribera del Duero till Priorat i Katalonien. Totalt förfogar de över 120 hektar i de bästa regionerna i Spanien. Druvmaterialet levereras av små vinbönder som Javier och Michel handplockat särskilt för deras vinserie. Det är också en av förklaringarna till att produktionerna är mycket små och nästan kultartade, med ned till bara några tusen lådor per årgång. Missionen är klar för de två vinpionjärerna - att skapa moderna, eleganta, terroirdrivna viner som ska lyfta de berömda spanska regionerna ännu högre i det internationella vinhierarkiet.
Mer terroir än trä - En ny stil från Rolland
Vid presentationen av ”Rolland & Galareta” nämnde Michel Rolland de viktigaste sakerna i framställningen av vinerna: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev särskilt känd under 1980‑talet, då han framavlade viner med en tydlig Parker-appell som belönades med flera hundrapoängsbedömningar. Stilen kännetecknades av kraftig extraktion och stora mängder nya ekfat. Men under de senaste åren har Michel funnit en ny stil som främst sätter frukten och terroiret i centrum. Detta syns kanske allra tydligast i deras vin från Priorat, Clos de Ferran, som nyligen utsågs till bästa Priorat vid Decanter World Wine Awards med 97 poäng. Här har Michel Rolland lyckats skapa ett nästan ”cool climate” Priorat genom att använda druvor från nordvända sluttningar kombinerat med särskilda uppbindningstekniker i vingården som skyddar druvorna från den starka solen. Vem hade trott att Priorat kunde nå en nästan burgundisk nivå av elegans och finess? Man ska inte tro att det är slut med ekfat från Michel Rollands sida. De finaste amerikanska och franska ekfaten används i flera av vinerna, men de används uteslutande där det kan ge komplexitet åt vinerna och vingar åt terroiret.
Trots att den exklusiva R&G-serien redan är en stor succé och får den ena världsklassbedömningen efter den andra, är vinerna prissatta mycket fördelaktigt.





