
Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2013
Flytande sammet från Volnay - och ett Bourgogne-värde i en klass för sig!
Graciös, graciös, förtrollande ... En total sensorisk upplevelse som spelar på alla de feminina nycklar som har gett världsberömmelse till den lilla vinkommunen Volnay.
1er Cru Robardelles erbjuder äkta terroirvin och extra aromatisk intensitet från 50-åriga Pinot Noir-vinstockar på mikroskopiska 0,43 hektar!
Fat- och flaskmognad till perfektion efter 10 år i det svala mörkret i producentens källare...
Avnjut till fågel, fågelvilt, ankbröst, svamp och charkuterier. Servera vid 14-17°C.
En dold pärla! I det berömda Volnay ligger det lilla familjehuset Rossignol-Cornu, vars viner är en gudagåva för Bourgogne-kännare som letar efter extremt värde.
Domänen har anor från 1840, då familjen Rossignol från Volnay och familjen Cornu från Pernand-Vergelesses gick samman. Sedan 1989 har familjens vingård drivits av Didier Rossignol med hjälp av sin son Julien.
Från fält till flaska utstrålar produktionen kvalitet: Familjens 6 hektar toppfält odlas försiktigt genom plöjning, medan skördeavkastningen hålls låg för att ge extra intensiv smak till druvor och vin. Alla druvor skördas för hand.
I vingården främjas en fruktbevarande stil och sedan tillsätts komplexa kryddor från mognad i nyare och helt nya ekfat. Lång lagring på jästfällningen avrundar vinerna perfekt med en utsökt krämig konsistens.
Resultatet är precis vad alla Bourgogne-fans drömmer om: fantastiska viner till lika fantastiska priser!
Hur smakar Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2013?
Ljus körsbärsfärg med begynnande mognad. Näsan är parfymerad med fina aromer av viol, körsbär, skogsmark, vanilj, torkat kött och mokka. Harmonisk i munnen med delikat fatkryddad frukt som ger vika för tryffel, mineralitet och smekande tanniner i avslutningen. Textbok Volnay!
Rossignol-Cornu et Fils Volnay 1er Cru Robardelles 2013 passar bra till...
Om Rossignol-Cornu et Fils
”These are certainly good wines!” - Burgundy Report
En dold pärla! I det berömda Volnay har vi lokaliserat det lilla familjehuset Rossignol-Cornu, vars viner är som hämtade från himlen för bourgognekännare på jakt efter extremt bra värde. Domänen har rötter tillbaka till 1840, då familjen Rossignol från Volnay och familjen Cornu från Pernand-Vergelesses slog sig ihop. Sedan 1989 drivs familjens vingård av Didier Rossignol med hjälp av sonen Julien. Från mark till flaska andas produktionen kvalitet: familjens 6 hektar toppmarker brukas varsamt genom plöjning, samtidigt som skördeuttaget hålls nere för att ge extra intensitet åt druvorna och vinerna. Alla druvor skördas för hand. I vineriet utvecklas en fruktbevarande stil som sedan kompletteras med komplexa kryddtoner från lagring på nyare samt helt nya ekfat. Långvarig lagring på jästresterna rundar av vinerna perfekt med en läcker krämig textur. Resultatet är precis vad alla bourgognekännare drömmer om: fantastiska viner till lika fantastiska priser!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Förslutning
Förpackning
Allergener